Сторінками Біблії

Біблія. Книга, яка протягом ось вже двох тисячоліть впливає на долі всього людства. Книга, яку просто цікаво читати. Запрошуємо вас в захоплюючу пригоду Сторінками Біблії. Ці передачі грунтуються на проповідях доктора богослов'я Джона Вернона МакГі.

Останні випуски
17/01/2022
Чому люблячий Ісус так жорстко говорить Петру, «Відступися від Мене, сатано́», чому Він говорить, «Ти думаєш не про Боже, а про людське», чому Він заборонив учням говорити, що Він Христос, як це пов'язано з перетворенням Ісуса, і що говорить Петро, згадуючи про ці події? Та й яке відношення це має до нас? - сьогодні розглядаємо 16 та 17 глави Євангелія від Матвія.
14/01/2022
Чому Ісус так поводиться з жінкою хананеянкою? Чому Він каже їй, “недобре взяти хліб у дітей та кинути псам”? Навіщо вимовляти подібні слова та порівнювати її по суті із собаками? Жінка від щирого серця, по-людськи, по материнськи, благає допомогти своїй нещасній донечці, а Ісус огортає її челюстою льодом, замість співчуття і розуміння! Невже Ісус справді міг поводитися таким чином? Деякі люди не вірять, і заявляють, що Ісус ніколи не говорив таких слів, що Йому їх приписали! Чи це так насправді? Що там взагалі сталося? Як нам до всього цього ставитись? Ми постараємося відповісти на ці та інші питання, розглядаючи як 15 так і 16 глави Євангелія від Матвія
12/01/2022
Біблія написана попами, щоб підтримувати можновладців? Біблія наказує беззаперечну покору владі і забороняє критикувати їхнє життя та діяльність у світлі Божого Слова? Якщо ви так думаєте, ви ніколи не читали Біблію, особливо книги пророків і Євангелії. У цьому ефірі, ми побачимо яку ціну заплатив пророк Іоанн Хреститель за критику «особистого» життя царя, згадаємо й інших пророків, життя яких явно було не цукор з мармеладом, а кінець життя ще гірше, а також поставимо запитання, а навіщо йому треба було власне лізти ось у все це, пхати свій ніс у чужі справи, колупатися в брудній білизні? Інакше кажучи, ну воно тобі треба? Ми вже починаємо розгляд 14 глави Євангелія від Матвія.
11/01/2022
«Так буде наприкінці віку: "Вийдуть Ангели, і відокремлять злих з-поміж праведних, і вкинуть їх у піч вогненну: там буде плач і скрегіт зубів. І запитав їх Ісус: Чи зрозуміли ви все це?" Євангеліє від Матвія 13:49-51. І питає нас Ісус сьогодні, чи ви зрозуміли все це? Ми продовжуємо розглядати шокуючі та протверезні слова Ісуса в Євангелії від Матвія. Сьогодні вивчаємо 13 розділ.
10/01/2022
Ісус увійшов у життя книжників та фарисеїв як слон у посудну крамницю. Його масштаб, формат, обсяг, явно не відповідали розмірам цієї лавки, де так скрупульозно і дбайливо були розставлені та розсортовані за поличками їхні правила життя. З кожним наступним рухом слона, полиці складалися як картковий будиночок, тарілки, чашки, соусники, розбивалися в брязкіт. Руйнувалась їхня крамниця, руйнувався їхній світ, руйнувалося їхнє життя. Їм не потрібен був цей слон, з його неймовірним масштабом, форматом, дивовижною владою вчити та здійснювати знамення. Їм потрібна була їхня крамниця, і полиці, і чашки, і тарілки. Адже крушивши посудну лавку, цей неформатний, нестандартний, незручний слон, що не піддається дресировці, показав, що світ набагато більший, масштабніший, і цікавіший – світ під назвою Боже Царство. Цей незручний, неформатний слон може увійти і до твоєї лавки життя, але не бійся, адже пішовши за цим слоном, вийшовши із зони комфорту цієї лавки, ти побачиш неймовірний, захоплюючий дух, світ – світ Божого царства. І повір, це варте того... Сьогодні ми розглянемо один із кейсів як Ісус трощить полиці з посудом фарисеїв і книжників, зцілюючи (звільняючи) людину в суботу. Ми побачимо саму суть суботи та її дух у вимірі свободи Божого царства, яку намагалися втиснути в міщанський обмежений світ, обмеживши своїми правилами та поняттями про життя.
28/12/2021
Чому Христос каже паралізованій людині: «Прощаються тобі гріхи твої» у главі Євангелія від Матвія? Як ці слова співзвучні меті та місії Різдва в 1 главі Євангелія від Матвія? Чому це так важливо? На ці запитання ми намагатимемося відповісти сьогодні у програмі "Сторінками Біблії" на Radio M. Починаємо, як завжди, о 10:25. Приєднуйтесь! І пам'ятайте, якби корінням наших проблем були проблеми в економіці, екології, у сфері соціальної справедливості, фінансах, здоров'ї, то Бог дав би нам Економіста, Еколога, Борця за соціальну справедливість, Фінансиста, Консультанта зі здорового способу життя, тощо… . Але Бог дарував нам Спасителя, тому що коріння всіх наших проблем – гріх. Гріх – причина, решта слідства.
01/11/2021
Як ви ставитеся до знаменитого мистецького твору "Трійця" Андрія Рубльова? Чи знаєте ви, що ця робота ще називається "Гостинність Авраама"? Як ця робота пов'язана з 18 розділом книги Буття? Сьогодні ми розглядатимемо таємниці цієї роботи Андрія Рубльова через призму біблійної розповіді про Бога рятуючого, милого, співчутливого, люблячого і водночас святого, праведного і справедливого. Крім того, ми подивимося, чи є взаємозв'язок між фізичним станом Сарри і тілесним воскресінням Христа.