У гонитві за здійсненням різних бажань, ми часто пропускаємо у своєму житті головне - справжні цінності та ті досягнення, які зроблять нас по-справжньому щасливими. Про це йшлось у програмі «Я – щаслива жінка» з ведучою психологом Тетяною Писаренко.

Якщо ви поставите питання: «Що робити, щоб все встигнути?» Відповідь вас не потішить: «Як би ви не старалися, все одно, ви все не встигнете». Тому краще робити те, що для вас по-справжньому важливо. Звичайно ж, ви можете встигнути й те, що вам не потрібно, але який після цього буде посмак? Як ви будете себе почувати, зустрічаючись з поганою людиною, працюючи на ненависній роботі, роблячи те, що вам не до душі? Не дуже, адже правда?

На жаль, люди часто знають, що потрібно в житті щось міняти, навіть знають, що, але при цьому нічого не роблять. Ця бездіяльність і апатія позбавляють їх життя головної мети - бути щасливими.

Що таке щастя? Це внутрішній стан, коли ми відчуваємо, що те, що ми робимо наповнює життя змістом, приносить радість, задоволення, щастя, любов, зростання, спонукає рухатися далі та насолоджуватися кожним днем.

Коучі радять виділити 8 сфер життя і ставити цілі та плани, щоб їх досягти. Серед них може бути особистісний ріст, придбання нових знань, емоційне та фізичне здоров'я, сім'я, друга половинка та інші сфери, важливі саме для вас.

Ми повинні усвідомити, які відносини ми хочемо, в якому напрямку рухатися і багато іншого і тоді подумати, що нам для цього потрібно. Адже просто так нічого не буде. Не можна сісти в поїзд Київ - Одеса і дивуватися, чому ви не приїхали в гори. Потрібно вчитися брати відповідальність за своє життя.

Що потрібно робити?

  1. Складайте розклад на кожен день. Записуйте головні завдання і дотримуйтесь чіткого плану.
  2. Проаналізуйте, що з цього графіка приносить вам користь, а які дії неефективні та просто крадуть ваш час і енергію. Можливо, якісь аспекти слід скоротити, щоб вивільнився час для потрібних справ, які наближають вас до мети.
  3. У своєму планувальнику записуйте 2 речі - план і факт, що було заплановано і що в цей час ви реально робили.
  4. Виділяйте 15 хвилин вранці та 15 ввечері, щоб подивитися, що вийшло. Раз в тиждень виділяйте пів години, щоб розпланувати тиждень. Раз на місяць виділяйте годину, щоб запланувати місяць. Розпишіть всі ключові завдання, які ви хочете зробити.
  5. Крім різних корисних речей, не забувайте у свої плани вставляти шопінг, косметичні процедури, час з сім'єю, заходи, свята, спілкування з друзями та інші важливі справи.

Наостанок, ведуча порадила жінкам ставитися до планування свого життя, як до довгоочікуваного відпочинку за кордоном. Адже зголосіться, перед поїздкою, ми все ретельно прораховуємо, бо розуміємо, що якість нашого відпочинку залежить від старанності його підготовки. Такий же підхід потрібен і до всіх сфер нашого життя, коли ми точно розуміємо, чого ми хочемо та беремо за це відповідальність.