Чому ми боїмося, що нам наврочать? Навроч - це страх невдачі, марновірство або надприродні здібності? Чи можна позбутися цього страху, та як? Про це йшлося у програмі «Зцілення любов’ю» ведучої психолога Тетяни Писаренко.

Є люди, які бояться, що їм наврочать. Коли вони щось починають або у них відбувається щось хороше, вони намагаються нікому про це не говорити. Чому? Через страх, що інша людина володіє якоюсь надприродною силою та здатністю, яка зробить так, що у нього нічого не вийде. Звідки у нас цей страх? Відповідь - марновірство.

Звідки у нас це з'явилося? Кожна людина має сили створювати, творити та впливати на події у своєму житті. Це право дав їй Господь Бог. Про це свідчать численні казки, в яких добро завжди перемагає зло. В ідеалі, людина повинна спрямовувати свою енергію на добро, але не всі люди роблять добро та вибирають позитив. Є люди, які вибирають творити негарні речі.

Чи можна жити та не боятися, що люди надприродно зроблять нам зло? Так треба жити! Якщо ви вірите в себе, в силу Творця, ви повинні бути вільними від цього страху. У Біблії сказано, що ми перемагаємо диявольську силу цього негативу силою Божого Слова та силою свого свідоцтва. Свідоцтво – це коли у вас відбуваються класні події, та ви ділитеся цим з іншими, прославляючи Бога.

Що робити, якщо страх все одно присутній?

По-перше, потрібно чесно зізнатися собі, наскільки ви вірите в силу Творця. Якщо ви знаєте, що немає нікого сильнішого Бога, чому ви боїтеся? В чому проблема?

По-друге, потрібно зрозуміти, чому ви вважаєте, що інші люди здатні впливати на ваше життя, а ви ні? Постаньте собі запитання: Чому ви не впевнені в собі? В яких аспектах ви не впевнені в собі? Чому, якщо ви сумніваєтеся, ви розповідаєте про це іншим?

По-третє, потрібно активно використовувати силу вашої віри. Віри в те, ким ви є, що ви можете та що з вами можуть зробити інші люди. Як віра впливає на ваш вибір: чи погоджуєтеся ви з іншою людиною або вірите у свій потенціал?

Адже, якщо у вас є віра у Творця, віра у свій величезний потенціал, віра у свій успіх, то тоді це все буде сильніше, ніж віра іншої людини в ваш неуспіх.

Успішні люди своєю практикою доводять, що їм довелося ділиться своїми ідеями з величезною кількістю людей. Звичайно ж, серед них були люди, які не вірили в їх успіх. Але їх власна віра була сильною, тому їх це не зупинило.

Нам всім іноді потрібна допомога та думка інших людей. Якщо ми будемо весь час боятися, що хтось може на нас вплинути не так, то це обмежить нас та наші досягнення. Тому краще брати приклад з успішних людей чиїми товарами ми користуємося. Вони пройшли цю систему та побороли страх, що їм наврочать, тому що у них була віра в успіх.

Наостанок, ведуча побажала: «Якщо ви хочете просто похвалитися або принизити іншу людину, то краще промовчати. А якщо ваша інформація когось підбадьорить, надихне та допоможе, то треба ділитися та прославляти своїм свідоцтвом Творця».