Наступає одне із найбільших і найважливіших свят для усього християнського світу – це Різдво Ісуса Христа. Але, що означає це свято і чому воно виникло? На жаль, не всі знають відповіді на такі прості запитання. Одні кажуть, що це свято для сім’ї, щоб поспілкуватися і гарно поїсти, а інші кажуть, що в цей день народився Святий Миколай чи Дід Мороз.

Як таке могло статися в християнській країні, де більше 90% населення вірять в існування Бога?
Як можна святкувати день народження без іменинника? Часом людям потрібен тільки привід аби щось відсвяткувати і не обов’язково розуміти суть свята. Так воно вийшло і з Різдвом. Головне, щоб гарно прикрасити будинок, щоб наготувати 12 страв і купити якомога більше алкоголю, а що саме означає це свято, то вже й не так важливо.

Отож, Різдво – це день народження Ісуса Христа, Який є Богом і людиною одночасно; це початок благодаті та спасіння для всіх народів землі! Ще з давніх-давен пророки звіщали про це і усі євреї очікували на прихід Відкупителя. Так, саме такою була місія Його приходу – спасти людей від вічної загибелі, омити наші гріхи Своєю кров’ю і померти замість нас. Різдво сильно пов’язано з Пасхою, тому що Ісус народився ця цієї цілі.

«Так бо Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не згинув, але мав життя вічне.» (Iван.3:16)

Чи бажаєш ти, щоб Ісус народився у твоєму серці?