1. Потрібно точно знати те, чого ви хочете
Якщо я не маю цілі, то проживу безцільне життя. Якщо у мене неправильна ціль, то проживу неправильне життя. Тому, якщо я промахнувся тут, то я не попав скрізь. Якщо у мене немає цілі в житті, то що б я не робив - усе буде марно і не приведе до успіху. Як можна бути успішним в нічому? Успішним стають в чомусь, в якійсь галузі. 
Тому, якщо я хочу бути успішним, то найперше, що мені необхідно - це визначитися в чому саме я хотів би досягнути успіху, тобто, знати чого я хочу. Щоб не було як у 40-літнього холостяка, який хоче одружитися, але ще не знає, яку саме хоче дружину.
«Якщо бажаєте досягти успіху в житті, то зробіть наполегливість своїм кращим другом, досвід - мудрим порадником, обережність - старшим братом, а надію - ангелом хранителем». Джозеф Аддісон

2. План дій
Деякі хлопці думають, що наречена має звалитися з неба їм прямо в руки. Вони хочуть, щоб у них сталося так само як у Адама, який проснувся, а вона вже тут. "Кість від костей моїх і тіло від тіла мого." А що Адам для цього зробив? - Нічого, просто спав, ну і вони так само вирішили нічого для цього не робити. 
Якщо ми хочемо їсти, йдемо на кухню і їмо, тобто прикладаємо зусилля. Гроші з неба не падають, їх потрібно заробляти. Ми - це розуміємо і йдемо працювати. То чому у питанні одруження все має бути по-іншому?
Якщо ми хочемо досягти у чомусь успіху, то нам необхідно прикладати для цього зусилля. Але що саме потрібно робити? Для початку потрібно скласти план.
До прикладу, я хочу навчитися грати на піаніно. Тобто, я вже пройшов перший пункт шляху до успіху і визначився, що я хочу. Тому, що потрібно далі зробити?
1. Потрібно хоча б один раз сісти за піаніно і спробувати щось зіграти, щоб пересвідчитися чи це ваша справа. 
2. Якщо сподобався звук і відчуття себе як піаніста, то купляєш піаніно. Ти не купляєш для того, щоб попробувати грати, але спершу пробуєш для того, щоб купити. 
3. Починаєш вчитися грати в музичній школі, у репетитора чи самостійно вдома.
Ти ніколи не станеш піаністом просто мріючи про це. Потрібно скласти план як стати піаністом і виконувати його.

3. Виконання плану або що ти вже робиш?
Добрі наміри - це не те ж саме, що глибоке посвячення. Якщо я маю наміри навчитися грати на піаніно, то це не те ж саме, що хтось інший вже посвятив себе цій справі і кожен день займається і вчиться грати на піаніно. Тобто мало хотіти цього потрібно приступати до дій. 
Два роки тому я захотів навчитися грати на саксофоні, а знаєте, що тепер? Я далі хочу навчитися грати. А знаєте, що буде через 5 років? Я далі хотітиму. Поки я не перейду від бажання до дій нічого з моєї цілі і плану не буде.
Тому, заплануй роботу і роби план.

4. Потрібно визначити ціну, яку ви готові заплатити для досягнення своє цілі
Одну із найкращих скрипачок Америки запитали: "А в чому секрет вашого успіху? Як ви досягнули таких вершин?". І вона відповіла: "Я використовую метод навмисного ігнорування. Я ігнорую все, що не пов'язано з моєю ціллю, щоб по 8-10 годин в день займатися скрипкою".
Чи готові ви так жертвувати усім тим, що не пов'язано з мрією вашого успіху, для досягнення вашої цілі?
Олімпійські чемпіони розказують, що вони мучать і виснажують себе суровими дієтами і інтенсивними тренуваннями заради того, щоб виступити на олімпіаді в хорошій формі. Вони жертвують своїм комфорним життям заради однієї секунди, відділить їх від суперника і принесе перемогу.

А ви вже досягнули успіху? Якщо ні, то вперед за мрією!