10/04/2019
«Наш мозок - це те, що ми їмо». Скільки правди в такому твердженні? Дізнаємося в середу, 10 квітня, о 16.00, в програмі «Година з експертом». Наш експерт - Нана Войтенко, професор, доктор біологічних наук, популяризатор науки допоможе знайти відповіді на наступні питання:
так, що риба - улюблена страва для мозку, а від м'яса краще триматися подалі?
якими жирами мозок може запастися або виробити їх самостійно, а які потрібно обов'язково використовувати, щоб мозок нормально функціонував?
що відбувається з мозком, коли уплітає пельмені, картоплю-фрі або гамбургер?
як мозок реагує на голодування, жорстку або монодієту? які речовини проходять через гематоенцефалічний бар'єр і чому це небезпечно?
як від почуття втоми рятує стакан води?
шоколад або ... цибулю: що краще з'їсти під час сильних розумових навантажень?
20/03/2019
Ще зі школи пам'ятаємо слова медсестри, сказані сталевим тоном: «І не думай сьогодні митися! Пробу Манту мочити не можна! ». Що таке Манту і чому не можна мочити ніхто не пояснював. Та ще й лякали словом «туберкульоз». Про все, що пов'язано з туберкульозом, поговоримо в середу, 6 березня, о 16.00, в програмі «Година з експертом».
Напередодні Всесвітнього дня боротьби з туберкульозом лікар-фтизіатр Наталя Грицова розповідає:
чи насправді в Україні епідемія туберкульозу;
чи можна заразитись туберкульозом при рукостисканні або придбавши молоко на ринку у бабусі;
про симптоми туберкульозу, які маскуються під інші хвороби;
чи допомагає флюорографія виявити хворобу на ранній стадії;
чи можуть людину з відкритою формою туберкульозу змусити лікуватись;
скільки часу, грошей та сил потрібно витратити, аби вилікуватись від туберкульозу.
13/03/2019
«Цукор – солодка смерть!» Яких тільки жахів не розповідають про цукор і хвороби, до яких призводить його споживання. Скоро такими історіями можна буде лякати дітейJ Про «солодкі» міфи, діагностику, лікування розповідає Марія Черенько, врач-эндокринолог R+ Medical Network и «Ендокринологія від Черенько».
Дізнаємось:
яка їжа насичена речовинами, що порушують обмін гормонів, відповідальних за механізми голоду та насичення;
у чому небезпека розрекламованої фруктози;
якщо на упаковці є позначка «для діабетиків», то чи можна вживати не діабетикам, аби не гладшати;
що відбувається з організмом, якщо рівень цукру у крові підвищений;
який режим харчування допомагає нормалізувати рівень цукру у крові?
чи правда, що біль у ногах може свідчити про перші ознаки діабету;
про профілактику, діагностику та лікування діабету.
27/02/2019
Пані Олена Безрук, гід Київського Клубу Неймовірного Дозвілля надихає провести перший місяць весни яскраво! А також розповідає про:
те, за що кияни повинні бути вдячними саме жінкам;
жінок, історії яких дивують і надихають;
жіночі традиції, які не завадило б повернути у 21 сторіччя;
тих, хто слугував за косметолога й майстра манікюру сто років тому;
як до нас прийшла традиція приймати ванну та душ;
про чаювання та «спитый чай»;
заходи, які неодмінно варто відвідати у березні.
20/02/2019
Лікар-трихолог R+ Medical Network Тетяна Цимбал розповідає про все, що пов’язано з доглядом за волоссям.
Ви дізнаєтесь:
як правильно підібрати розчіску для волосся і чи потрібно розчісувати волосся двічі на день;
від якого шампуню варто відмовитись та як підібрати необхідний;
які салонні процедури дійсно працюють, а які просто гарний маркетинговий хід;
чи варто захоплюватись втиранням реп’яхової олії у шкіру голови та робити маски з гірчиці;
чи допоможе масло посіченим кінчикам;
чи можна попередити раннє старіння волосся та ранню сивину;
як чоловікам боротись з облисінням;
чи допоможе при лупі шампунь з ароматом м’яти.
13/02/2019
Це був веселий і легкий ефір. Харизматичні, люблять свою справу хлопці:)
Наші гості:
Юрій Никитюк, шеф-кухар Satori lounge, бренд-шеф Rule, організатор гастровечерь.
Віктор Петренко, працював особистим шеф-кухарем в Італії, проходив стажування в ресторанах Швеції, зараз працює шеф-кухарем закладу, яке на етапі будівництва.
Таки вдалося дізнатися:
скільки правди про роботу кухарів в серіалі «Кухня» і як часто шеф-кухарі готують вдома?;
чому в ресторанах такі великі тарілки і такі маленькі порції?;
які страви ми їмо неправильно і навіть не здогадуємося?;
що українці замовляють в ресторанах найчастіше і які страви потрібно спробувати хоча б раз в житті?;
яким гостям кортить вилити суп на голову і як легко можна образити шеф-кухаря?;
де і як довго вчать на кухаря і наскільки вигідні вони женихи:)?
06/02/2019
«Якщо хочеш зробити шкірі добре, роби для неї мало». Невже правда? А як же тоді бути з усіма цими яскравими пляшечками з гелем для душу, скрабом та кремом? Розповість Юлія Зеленська, лікар-дерматолог, косметолог R+ Medical Network.
Дізнаємось:
найгірше/найкраще, що ми можемо зробити для своєї шкіри;
чому не варто приймати душ двічі на день?;
чи правда, що розтяжки – це назавжди?;
чого ми не знаємо про лазерну епіляцію й татуювання хною?;
чому порепані п’ятки – не тільки негарно, але й небезпечно?;
чому не варто самостійно лікувати грибок та лупу?
30/01/2019
Готові літати? Слухайте розповіді пані Олени, гіда Київського клубу неймовірного дозвілля – вони подарують вам крила.
Ми розповідаємо:
який зв'язок між кавою по-віденські та українським козаком;
борщ та гетьман Скоропадський – у чому фокус?;
в які ігри любили грати наші прадіди?;
хто любив так, «шоб аж у грудях шкварчало»?;
які історії сивого Подолу можна дізнатись взимку?;
які заходи варто відвідати у лютому?