Їжа для мозку. Поради нейробіолога

Їжа для мозку. Поради нейробіолога

custom::common.title_prog: Година з експертом

«Наш мозок - це те, що ми їмо». Скільки правди в такому твердженні? Дізнаємося в середу, 10 квітня, о 16.00, в програмі «Година з експертом». Наш експерт - Нана Войтенко, професор, доктор біологічних наук, популяризатор науки допоможе знайти відповіді на наступні питання: так, що риба - улюблена страва для мозку, а від м'яса краще триматися подалі? якими жирами мозок може запастися або виробити їх самостійно, а які потрібно обов'язково використовувати, щоб мозок нормально функціонував? що відбувається з мозком, коли уплітає пельмені, картоплю-фрі або гамбургер?  як мозок реагує на голодування, жорстку або монодієту? які речовини проходять через гематоенцефалічний бар'єр і чому це небезпечно? як від почуття втоми рятує стакан води? шоколад або ... цибулю: що краще з'їсти під час сильних розумових навантажень?