Ви грали колись в лотерею? А хотіли би виграти джекпот? Інколи хочеться, здобути все і одразу, легко і швидко. Виграти багато мільйонів і жити припиваючи, горя і біди не знаючи. Вам приходять такі смс, де пише, що ваш номер був розіграний у лотереї і ви виграли автомобіль, прийдіть і отримайте його? Мені часто таке приходило, але я розумів, що це обман. Багато шахраїв користуються цією людською жагою до швидкого збагачення чи легких грошей і ловлять їх на цю приманку. Але життя не просто лотерея. Ще колись у дитинстві мене вили, що безкоштовний сир тільки у мишоловках. За все потрібно платити ціну! Успіх вартує величезних зусиль і невдач, після яких піднімається і рухаєшся далі.

Успіх - це вміння рухатись від невдачі до невдачі, не втрачаючи ентузіазму

Уїнстон Черчиль

Якщо у вас немає значимої бази для старту - не хвилюйтеся: у багатьох успішних людей теж її не було. Ті, кому сьогодні заздрять мільйони, переживали невдачі і банкрутства, періоди безробіття і безгрошів'я. Пропонуємо вашій увазі декілька надихаючих історій.

Генрі Форд, засновник легендарної Ford Motor Company, народився в сім'ї ірландських емігрантів і міг би продовжити фермерську династію, якби не його природна винахідливість і тяга до техніки. Він пройшов шлях від інженера-механіка в компанії Едісона, що поставляє електрику в будинки Детройта, до володаря 161-го патенту, винахідника власної моделі "самохідного бензинового воза" і людини, який вперше в світі реалізував принцип конвеєрного збирання на виробництві.

Стів Джобс, один з батьків-засновників Apple і кіностудії Pixar, був відрахований з престижного коледжу після першого ж семестру. А початок своєї кар'єри комп'ютерний геній присвятив пайці комп'ютерних плат в гаражі і спробам здати їх на реалізацію в найближчі магазини. Хто б міг подумати, що ці кустарні вироби зіграють свою роль в історії і через десятки років світ буде захоплюватися iPhone, iPad, і Mac?

Соічіро Хонда, прізвище якого носять найкращі моделі японської мототехніки, починав з нуля не один раз. Народжений в дуже бідній родині сільського коваля, він після закінчення школи довгих 6 років працював учнем авторемонтної майстерні та збирав гроші, щоб відкрити власну справу. Талант механіка допоміг йому з часом заснувати власну компанію, запатентувати кілька винаходів і поставляти запчастини власного виробництва компанії "Тайота".

Однак під час війни шкоди справі Хонди завдали бомбардування, а землетрус 1945-го зруйнувало його фабрику практично вщент. Соічіро не опустив рук і почав збирати спочатку мопеди, просто оснащуючи велосипеди моторами, а в 1948 - розпочав виробництво мотоциклів. Завзятість працьовитого японця було винагороджено: зараз техніка Хонда продається по всьому світу, а добробут засновника компанії до кінця його життя обчислювалась мільйонами.

Люди, які виграли в лотереї мільйони через рік повертаються до своєї попередньої роботи. Витрачають бездумно абсолютно усі кошти. Коли фінанси приходять легко, тоді ти не знаєш їм «ціни», а коли ти власним потом заробляв кожну копійку, то будеш й мудро ними користуватися.

Усі азартні ігри і лотереї побудовані за одним принципом, що єдиний хто виграє в цих іграх - це власник. Він - переможець ще з самого початку, бо він все так зробив, щоб прибуток йшов тільки йому. А всі інші учасники запалені ідеєю легких грошей, зірвати куш і виграти джек-пот, але втрачають абсолютно все.

Тому життя – це не лотерея! Насправді, усе у руках Бога! Від Нього залежить наш успіх і прибуток. В Біблії написано, що Йосип був з Богом, і все що він робив, йому щастив Бог. Тобто, Він давав успіх кожній його справі. Якщо я виберу сторону Бога, як Йосип, то усе моє життя буде під Його контролем.