До міжнародного дня всіх жінок, спеціальний ефір програми «Сторінками Біблії» з ведучим Ігорем Середою та гостем – пастором, Сергієм Наколом.

Жінкам в Біблії виділена особлива роль. Це видно, як в Старому Заповіті, де згадуються Єва, Рахіль, Ревека та інші, так і в Новому Заповіті.

Ми зробили ТОП - 5: жінок з Нового Завіту. Хоча їх було набагато-набагато більше.

  1. Єлизавета була інтелігентною жінкою. Її чоловік Захарій був священником при Храмі Господньому. Євангеліє говорить, що вони були обидва благочестивими та виконували все праведно перед Господом. Відзначимо, що так говориться далеко не про всіх людей. І хоч Єлизавета була вірною своєму чоловікові, вірною Богові, проте вона була безплідною. Це було жорстоко, особливо за мірками того часу. Коли вони були людьми вже не молодими, Бог чудесним чином дарує їм сина - Іоанна, якого ми називаємо Хрестителем. У майбутньому він стане одним з найвидатніших пророків.
  2. Марія - мати Господа Ісуса Христа. Дівчина була близькою родичкою Єлизавети. Вона була праведною та благочестивою. Їй було близько 14-15 років, і вона була заручена з Йосипом. Ще бувши цнотливою дівчиною, Марія отримала від Ангела послання, що зійде на неї Дух Святий, і вона народить сина і назве його Ісус. Дівчина повірила почутому, і Господь виконав слово.
  3. Лідія була бізнесвумен Нового Завіту з міста Тіятир. Вона займалася продажем дуже дорогих тканин. Ця тканина була пурпурного кольору і мала назву «Багряниця». Лідія була певного статусу та мала великі гроші. Одного разу вона відгукнулася на проповідь апостола Павла і відкрила своє серце. Лідія одразу запросила апостола та його супутників до себе додому на своє повне забезпечення. Вона стала віруючою людиною. Ходила в молитовні зібрання разом з іншими жінками, багато з яких були нижче її по статусу, але Лідія не виділяє це. Жінка спокійно служила апостолам маєтком своїм та надавала фінансову підтримку віруючим.
  4. Лоіда і Евнікія. Лоіда була бабусею, а Евнікія - мамою Тимофія, названого сина апостола Павла. Завдяки цим жінкам, Тимофій з дитинства добре знав Святе Письмо. Також Павло говорить, що в цих жінках була справжня віра, і він сподівається, що така ж сама і в самому Тимофієві. Батько хлопця був з язичників, і ніде не говориться, що він приділяв увагу духовному вихованню сина. Тому саме жінки займалася тим, що передавали свої знання дитині.
  5. Акила і Прискилла - це була сімейна пара - чоловік і дружина. Вони завжди згадуються в Біблії разом. Вони, як і апостол Павло, займалися шкіряною справою. Ця сімейна пара - яскравий приклад того, наскільки можуть бути в єдності чоловік і дружина. Вони як голка з ниткою: куди Акила, туди й Прискилла. Вони разом жили, як чоловік та дружина, разом працювали та разом служили Господеві. У них були спільні друзі та наставники. Вони разом супроводжували апостола Павла в його подорожах. Разом займалися євангелізацією та пояснювали Святе Письмо людям, з якими вони стикалися.

На останок ведучий зробив висновок, що коли жінка повністю віддає своє життя Богу, Він її благословляє. Ці приклади - явне тому підтвердження.