Цікаві моменти зі зйомок серіалу «Козаки. Абсолютно брехлива історія». Про це йшлося у програмі «За кадром» з Богданом Олійником. У гостях був актор – Євген Олійник.

Євген народився та виріс в Макіївці, Донецької області. Після школи отримав 2 вищі освіти: електротехнічну та юридичну та до 27 років навіть не мріяв про професію актора. Але одного разу він вирішив кардинально змінити своє життя. Це сталося після того, як він потрапив на дві вистави та загорівся мрією – грати на сцені. Батьки не підтримали завзяття майбутньої зірки й спочатку навіть відмовляли Євгена від цієї витівки. Але хлопця було не зупинити.

Він подав документи до Дніпропетровського театрального коледжу і, як потім зізналися викладачі, завдяки високому зросту - 1.95 см - встиг зістрибнути в останній потяг. (В театральному виші є обмеження за віком). Після навчання Євгена запросили в Кам’янський театр, де у нього були цікаві драматичні ролі. Але бажання зніматися в кіно підштовхнули його до переїзду в Київ.

«Спочатку було дуже важко, - згадує Євген, - доводилося ходити по нескінченним кастингам, погоджуватися на будь-які сумнівні ролі, в яких була 1-2 репліка. Стукати в усі двері, на ходу перевчатися. Так поступово й почалася моя кар'єра кіноактора».

Талант та завзяття молодого фактурного актора не залишилися не поміченими у режисерів та кастинг-менеджерів. Його стали запрошувати на проби та пропонувати гарні ролі. «Ми як раз знімали фільм про Сергія Наливайка, - ділиться своїми спогадами Євген. - І у мене на той момент була відповідна зовнішність: козацький чуб, рельєфний торс. Я в такому вигляді прийшов на проби фільму «Козаки. Абсолютно брехлива історія ». Йшов 12 день кастингу, і я був останнім актором, якого дивилися. В той момент я дуже скептично ставився до цього проєкту і не розраховував отримати роль».

Але Євгенія затвердили на роль козака Красулі. Після чого почалася серйозна піврічна підготовка, на якій актори освоювали їзду на конях, фехтування та бійку на сокирах та мечах. Підготовка була ретельна, довга. Сокира, якою так вправно орудував Євген, хоч і була бутафорською, але важила 25 кг.

 «У перший знімальний день ми знімали натуру. Я приїхав та побачив величезну команду 300-400 людей, - розповідає козак Красуля. - Всі працювали злагоджено. Не було хаосу. У мене було кілька ідентичних костюмів. Один був на мені. Другий запасний. Третій та четвертий для моїх дублерів, якщо щось трапиться. Всього було 3 машини костюмів. Тоді я зрозумів, що потрапив в дуже серйозне кіно».

Почалися зйомки, які тривали 7 місяців. Актори заходили на майданчик о 8 ранку і йшли о 9 вечора. Часто їм доводилося працювати в важких умовах: в костюмах, що складаються зі шкіри та хутра на спеці. Але ніхто не скаржився. Всі вірили в цю історію і віддавалися на 100%. Тому не дивно, що тільки за 1,5 місяці серіал подивилися близько 10 млн українців - це 33% країни. Значить, 2й сезон подивиться ще більше. І значить, що в українського кіно - є майбутнє.

На останок, Євген зазначив, що найголовніше в житті – це любов. Заради цього прекрасного почуття потрібно жити, розвиватися та творити.