Як перетворити свої проблеми на можливості? Про це йшлося у програмі «Зцілення любов’ю» з ведучою, психологом Тетяною Писаренко.

Для когось криза – це можливість, а для когось проблема. Сьогодні світ переживає непрості часи. І у багатьох людей проблеми стали виникати на роботі, у відносинах, у своєму розвитку. Хтось здається, а хтось навпаки - приймає рішення, що це мій шанс змінитись, поміняти вектор свого шляху до успіху, взявши до уваги свої слабкі сторони.

Як перетворити наявні проблеми на можливості?

Проблеми поділяються на 2 категорії: внутрішні та зовнішні. До внутрішніх належить, коли людина не впевнена у собі. У неї немає достатнього розуміння, якою вона є людиною. При цьому у неї занижена самооцінка, є страхи, тривоги, пов'язані з поразками, що були у минулому. Можливо, над нею сміялися в дитинстві, а поряд нікого не було, хто б зміг її підтримати. Або був негативний досвід, пов'язаний з певними невдачами.

До зовнішніх проблем належать такі обставини, як криза в усьому світі, коронавірус, масові скорочення, руйнування підприємств. Люди позбавляються стабільної роботи та доходу, хтось житла, а хтось і засобів для існування.

При цьому важливо пам'ятати, де б ви не знаходилися, в якій точці відліку не були, потрібно шукати шляхи виходу із ситуації. Не можна зациклюватись лише на одних проблемах. Потрібно зробити кілька кроків:

Крок №1: Подумайте, яка реальна картина вашого життя. Краще скласти графік за багатьма сферами: сім'я, відносини, характер, темперамент, фінанси, робота, бізнес тощо.

Крок № 2: Коли ви зробите аналіз, подумайте, які саме кроки ви можете прямо зараз зробити для того, щоб ця ситуація рухалася до того максимуму, якого ви прагнете.

Крок №3: Проаналізуйте свій характер, темперамент та професійні навички. Які ваші сильні та слабкі сторони, які у вас є навички як спеціаліста та яких вам ще не вистачає. Подумайте, що вам потрібно підтягнути та освоїти, щоб стати ще найкращим фахівцем.

Крок № 4: Проаналізуйте ваші фінанси та фінансову грамотність. Навчіться керувати фінансами, грамотно їх розподіляти та вкладати.

За часів кризи ми часто говоримо: «Як тривога, так до Бога». У такі моменти люди йдуть до Бога, але часто представляють Його якимсь чарівником, який прийде і все швиденько вирішить. Але якби вони прийшли до Бога по-справжньому, з усім серцем, вони б дізналися, що навіть за часів кризи Господь дає змогу побачити можливості.

У Біблії написано, що Бог все обертає на благо. І якщо ми точкою відліку візьмемо віру, що все буде гаразд, бо Бог зі мною. Якщо ми цю віру покладемо в основі наших дій, тоді ми почнемо бачити якісні зміни у своєму житті.

Наприкінці програми ведуча підбила підсумок, що навіть якщо людина з усіх кроків зробить лише один – звернеться до Бога, й тоді в її житті почнуть відбуватися зцілення та відновлення всіх сфер.