Як не захворіти шопінгом та не попастися на гачок рекламних фішок магазинів? Як не залишити більше ніж треба? Як не накупити того, що потім багато років буде лежати/висіти у шафі, і в кращому випадку одягнеться один раз? І взагалі, як у великому виборі того, що сьогодні пропонується у світі одягу, взуття, аксесуарів, ароматів та інше, не загубитися, а вибрати саме те, що буде підходити саме вам? Поговоримо про це в програмі «Я - щаслива жінка» з ведучою психологом Тетяною Писаренко та гостем - Надією Тураба, стилістом та професійним шопером.

Всім відомо, що підняти жінці настрій можна трьома способами: секс, їжа та одяг. Багато модниць, потребуючи позитиву, вибирають саме 3-й спосіб - одяг. В результаті чого, у них багато емоційних покупок, які потім ні з чим не поєднуються, лежать в шафі та замість очікуваної радості приносять ще одну порцію розчарування. Тоді жінки ще раз йдуть в магазин, витрачають гроші та знову залишаються незадоволеними. Щоб не ходити по замкненому колу потрібно дотримуватися наступних правил.

Правило № 1. Робіть покупки з чітким списком, що конкретно ви хочете придбати та що вам необхідно. Припустимо, ви вирішили зварити борщ. Ви пишете список, що вам потрібна: капуста, буряк, морква та інше. І потім з куплених інгредієнтів ви готуєте страву. Ви ж не кладете в борщ продукти, які випадково купили? Ні. Таке ж правило повинно діяти й з одягом. Ви повинні заздалегідь знати, яку речі купити, якого кольору, тканини, силуету, і тоді вона принесе вам тільки радість.

Правило № 2. Кожна жінка повинна знати які кольори їй підходять за кольоротипом. Які кольори прикрашають і підкреслюють її гідності. Адже це не поодинокі випадки, коли жінка купує одяг, приходить на роботу, а у неї запитують: «Ти часом не захворіла?» Це показник того, що модниця зробила помилку. Щоб така ситуація не повторювалася, потрібно заздалегідь і добре розібратися в кольорах, які вас прикрашають.

Правило № 3. Правильний психологічний настрій та обов'язково потрібно пропрацювати комплекси та звички. Адже бувають такі ситуації, що жінка підсвідомо боїться бути поміченою, бути красивою. Вона як би й хоче цього, однак їй важко прийняти цей факт. Ще не останню причину фолів грають звички. Ось звикла модниця до чорного кольору. А він їй не підходить. Якщо жінка не пропрацює це питання, вона не зможе купувати речі, які дійсно її прикрашають.

Правило № 4. Якщо страшно відразу поміняти образ, адже це потрібно повністю оновити гардероб, то краще це робити поступово. Наприклад, прибрали чорний колір і внесли синій. Ходіть і звикаєте. Потім додали в одязі ще якийсь колір і знову звикаєте до нового сприйняття себе. Так поступово крок за кроком ви повністю оновите гардероб, який буде вам ідеально підходити та разом з тим ви будете внутрішньо змінюватися.

Наостанок, ведуча зробила висновок, що кожна жінка гідна найкращого. Головне - не боятися, використовувати поради стилістів і тоді все вийде. А люди на вашу адресу будуть говорити тільки слова захоплення та компліменти.