Хто вона - організована мама? Як знайти баланс у житті, який допоможе серед десятків справ почувати себе стабільно та щасливо? Психолог та експерт з виховання дітей Тетяна Писаренко у авторській програмі «Моя дитина  - особистість» розповідає, яким чином мамі можна все встигати та почуватись радісною.

Відомо, що щасливе дитинство малюкам можуть дати організовані батьки. Мама, яка наводить порядок у своєму внутрішньому стані та оточенні зможе дати малюкові набагато більше тих жінок, які ніяк не можуть досягти цього балансу. Якщо ви бажаєте стати однієї з організованих мам, то обов’язково скористайтесь порадами експерта: 

  1. Наведіть порядок у своїй голові. Використовуйте метод «Стоп контроль» - час від часу зупиняйтесь та ловіть свої думки. Помічайте, що ви думаєте у даний конкретний відрізок часу, концентруйтесь на тому, що відбувається зараз. Наприклад, чоловік вранці не поцілував вас, ваші думки сконцентровані на цьому, вас ця ситуація вас засмутила, і, коли раптом дитина проливає воду, ви починаєте бурхливо реагувати на це. А потрібно було лише розібратись з думками на початку.
  2. Складіть план на день, тиждень. Неважливо, скільки ви маєте дітей та якого вони віку. Заплануйте в першу чергу справи важливі та корисні, виконання яких принесе вам задоволення. Вивчайте для цього тайменеджмент.
  3. Ведіть щоденник. Записуйте події, емоції, переживання. Щоденник – це ваш таємний порадник, якому можна розповісти все. Коли ви пишете на папері, мозок заспокоюється,  а думки впорядковуються. Так ви зможете помітити ваші дії, які мають  руйнівні наслідки, та в майбутньому зупинити себе в потрібний момент.
  4. Контролюйте емоції. Жінки дуже емоційні, тому часто можуть занурюватись у різні події несвідомо. Якщо ми не зробили те, що запланували, може виникнути буря емоцій та з’являться претензії до себе та оточуючих. Через це страждають діти. Тому важливо піймати себе, коли ви вже готові «вийти з берегів» та заспокоїтись.
  5. Помічайте своїх дітей. Мама повинна концентруватись не лише на своїх діях, але й на тому, що роблять її діти. Якщо під час спілкування з дитиною мама знаходиться подумки в іншому місці – можна втратити важливі речі у вихованні малюків.
  6. Знайдіть вранці час для себе! Вам можливо знадобиться встати раніше, тому лягайте спати завчасно разом з дітьми. Не витрачайте вечірній час на соцмережі. Якщо правильно організувати день, то і в першій, і в другій половині дня знайдеться 15-20 хв на Instagram та Facebook. Ранок, присвячений собі, подарує вам чудовий день.
  7. Насолоджуйтесь природою! На прогулянці з дитиною помічайте, що навкруги, вдихайте аромат квітів, споглядайте красу дерев. Під час цих прогулянок просіть  у Бога підказки на день, життя. Дуже часто саме у цей час народжуються ідеї, які організована мама обов’язково втілить у життя.

Нехай спокійне дитинство ваших малюків стане прекрасним часом і для вас!