Найпопулярніші питання в програмі «Медичний контекст»: Як швидко схуднути? Які продукти обов'язково мають бути в холодильнику? Які міфи про схуднення найпопулярніші? Пояснимо те, як полюбити себе та нарешті перестати знущатися з тіла.

Також ефір можна подивитися за посиланням:

https://www.facebook.com/radiom.ua/videos/1552426451966693/

 

Як почати худнути сьогодні, а не з понеділка?

Це більш психологічне питання. Якщо людина хоче кардинальних змін, вона це відкладає до якоїсь дати, якщо потрібно зробити маленькі кроки, на приклад, додати овочів чи ще щось, можна починати хоч з вечора. Потрібно пам’ятати, що більш дієві – маленькі кроки.

Цукор – це зло чи ні?

Ні, якщо їсти його дозовано. Ми не ділимо продукти на хороші та погані. Важливо їсти різноманітно, й цукор може бути до 10% від раціону,  ВООЗ рекомендує зменшувати до 5%. В середньому для жінок – це 26 грамів, для чоловіків – 30 грамів чистого цукру.

Чи можна їсти хліб?

Звичайно. Звичайно краще цілозерновий або з зернового борошна, але може бути й білий тостовий. Якщо це не на постійній основі та є інші джерела вуглеводів.

Топ зайвих витрат щодо схуднення? Що взагалі не варто купувати?

Надмірно солодощі, солодкі напої, соки, газовані солодкі води.

Що робити, коли не можеш зупинитися під час харчування, бо дуже смачно?

Це відбувається, коли людина багато чого собі забороняє. Тоді настає момент, коли вона зривається і починає їсти до останнього шматочка. Особливо, якщо це куплено у великій кількості або людина знає, що завтра цього вже не буде. В такій ситуації, потрібно дати собі зрозуміти, що завтра й післязавтра воно буде.

Як схуднути, якщо потрібно -10 кг за досить короткий термін. Чи реально це?

Це реально, але це нашкодить вашому здоров’ю, тому не радимо. До того це дасть лише тимчасові результати, потім ця вага повернеться.

Принципи здорового харчування?

У кожному прийманні їжі повинні бути овочі або фрукти. Також потрібно вживати крупи та бобові, хоча б 2 рази на тиждень рибу та обов’язково звичайну чисту воду – це взагалі основа.

Список продуктів, які мають бути в кожному холодильнику?

Яйця, риба, заморожені мікси овочів, фрукти, рафінована та нерафінована олія, мікси зелені, тунець в банці, якщо відключать світло, а ще різні крупи, але їх не потрібно зберігати в холодильнику.

Що брати в дорогу, коли худнеш?

Потрібно розуміти, на стільки довга дорога. Якщо це 6 годин, ми можемо взяти з собою судочок з їжею. На перекус можна взяти свіжі фрукти, фруктові чипси, батончик з горіхами або сухофруктами, хлібці, овочі та чисту воду.

Чи можна пити воду під час приймання їжі?

Можна. Коли ж їсте, ви теж з їжі отримуєте воду.

Інтервальне голодування, що варто знати про це для схуднення?

Такий метод існує, але потрібно враховувати, що у нього є дуже багато проти показників. Це не найкращий метод схуднення, якщо ви вагітні, або ви – дитина чи людина у похилому віці, або у вас є різні кишково-шлункові захворювання або проблеми з травленням.

Що робити, щоб менше їсти солодкого?

Найчастіше людину тягне на солодке через те, що вона не доїдає складних вуглеводів: каш та бобових або жирів. Потрібно уважно передивитися на її раціон.