Читаючи книгу Рут, спершу я наповнився жалем та співчуттям, рухаючись далі, я затамував подих в очікуванні розв'язки, що ж буде з головними героями даної книги, і згодом від інтригуючих почуттів цього трилера, я насолоджувався романтичними епізодами хепі-енду. Ось так, моє серце тішилось і раділо, що все в цій історії закінчилось добре. Тому, мені дуже хочеться поділитися з вами основними моментами сюжетної лінії.

Книга Рут написана про сім'ю, яка пережила дуже багато. Одного разу в Ізраїлі стався голод і люди не мали чого їсти. В таких обставинах сім'я Елімелеха та Ноомі вирішує покинути цю землю в пошуках порятунку і кращої долі для себе і двох своїх синів. Вони переїжджають в іншу країну, на моавські поля, про які Бог говорив Ізраїлю: "Не їдьте туди і не одружуйтеся з дівчатами того краю". Проходить деякий час і їхній батько помирає, залишаючи дружину одну з дітьми в чужій землі. Сини виростають, одружуються, але незабаром також обидва вмирають, лишаючи своїх дружин і маму напризволяще. Сумна історія. Яке майбутнє чекає цих жінок? "Голодна смерть", - скажете ви, я теж так подумав. Але краса цієї історії в тому, що Бог приходить на допомогу цим нещасним жінкам!

Ноомі вирішує повернутися на батьківщину, а невісткам говорить, щоб вони йшли до своїх батьків і будували своє життя заново. Одна погодилась і пішла, але інша невістка, яку звали Рут, каже до неї: "Куди ти підеш, туди і я піду, твій Бог, буде моїм Богом, твій народ, буде моїм народом, і де ти помреш, там і я помру!". Сильні слова, правда? Вона побачила, що її свекруха не така як всі інші люди, а сповнена добра, миру і любові, і через це захотіла стати частиною Божого народу, і, покинувши все, почати нове життя.

В ізраїльському краю її гостинно приймають і дивовижним Божим проведенням вона виходить заміж за богобоязливого, шанованого, добродушного і багатого чоловіка Боаза. Ось така розв'язка і такий романтичний хепі-енд. Життя, яке не мало перспектив і майбутнього, знайшло силу, надію і щастя! Бог подбав про бідних вдів! Богу не було байдуже їхнє горе і життя!

Більше того, Рут стала прабабусею царя Давида і увійшла в родовід Ісуса Христа. Ось так, Божа милість велика і Його любов безмірна!