Сьогодні в програмі «На валізах» дізнаємося про безкоштовне вивчення мов, уроків психології та фінансової грамотності, можливості для дистанційного та онлайн навчання українців в Україні та світі, правила життя для дорослих і підлітків та секрети ринку праці. Гостя студії – Марія Богуслав, виконавча директорка асоціації інноваційної та цифрової освіти, координаторка мережі українських освітніх хабів, що діють у 12 країнах світу.

Також цей ефір можна подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=P45wmdXFjf4

Ідея відкриття освітніх хабів для українців виникла ще до повномасштабної війни та навіть до коронавірусу. Це відбулося у 2019 році у Києві. Тоді ж був створений великий онлайн портал, на якому було багато освітніх проєктів, розмішано понад 200 курсів, в тому числі про нові професії та навички, які потрібно мати на роботі. Ми почали працювати з людьми й дуже успішно.

Коли почалася повномасштабна війна, буквально на третій день від початку ми почали думати, як ми можемо підтримувати та розвивати українців в складний час. Крок за кроком це вилилося у такий великий проєкт.

За цей період ми відкрили багато нових освітніх хабів, як в Україні, так і за кордоном: у Великобританії, Чехії, Словаччині, Болгарії, Угорщині та в Греції, скоро запускаємося в Чикаго, США. Дуже потужно це проєкт розвивається в Польщі та Німеччині.

Мозковий центр знаходиться в Україні, який розвиває цей проєкт, а також команди в різних країнах. В деяких випадках наш працівник запускає проєкт, в інших – ми співпрацюємо з різними організаціями, які працюють з українцями та вирішили стати освітнім хабом. Далі ми підписуємо відповідні меморандуми.

Задача наших хабів єдина та загальна, в незалежності де вони та в якій країні – це українські освітні центри, які підтримують українців, в які можна звернутися щодо освіти, підтримки своїх дітей, щодо можливості для працевлаштування, до отримання різних навичок, а також психологічна допомога та розвиток мов. Тобто всі актуальні для людини речі.

ТОП-3 популярних курсів: психологічна стійкість, знання англійської мови та  знання іноземних мов: німецької, польської та інших.

Як це працює?

Заходьте на сайт Eduhub.org Обираєте місто в Україні або якусь країну. Підписуйтеся на канал і отримаєте новини, що де і коли відбувається. Обираєте те, що вам потрібно і навчаєтеся.

Пам’ятайте, що в освітніх хабах більша частина наших заходів проходить онлайн. У запрошених спікерів високий професійний рівень. Участь у навчальних програмах безкоштовна. А взяти участь можуть дорослі й навіть підлітки та діти.

В кінці програми гостя дала слушну пораду: «Дорогі друзі, якщо ви опинилися в скрутному становищі, перше що ви повинні робити – навчатися, бо це, по-перше, вгамує вас від стресу, займе ваш зайвий час та відверне від негативних думок, по-друге, дасть вам знання та можливість знайти гарну роботу, бо люди зі знаннями завжди будуть в ціні».