Про історії стресів, вражень, ризиків і тріумфів, про нетипову професію і клуб «Лопухи у пошуках адреналіну», про рекорди, яких ви не знали, про те, як писати дорожні нотатки та чому мандрівники не люблять, коли їх називають мандрівниками йшлося у програмі «Пакуй валізу» з ведучими Тетяною Пінчук та Юлією Скорободач і гостем - Віталієм Зоріним, експертом Національного Реєстру Рекордів України.

Віталій Зорін - неймовірна і чарівна людина, яка вибрала роботу, пов'язану з подорожами. Він почав відкривати для себе світ понад 20 років тому, коли ще не було безвіза і кожен виїзд за кордон був пов'язаний з рядом труднощів. Але Віталія це не зупинило, навпаки - підстьобувало розвиватися в цьому напрямку.

Він став тревел експертом, вів колонки в різних виданнях. А коли кількість побачених ним країн досягло позначки - 150, його внесли до Книги Рекордів Гіннеса, як людину в Україні, яка відвідала найбільшу кількість місць. Він займав цю позицію десятиліттями, поки не з'явилася інша людина, яка довела, що побувала в 170 країн. Звичайно, друга позиція Зоріна не влаштувала, і тепер на його рахунку 180 + країн і територій.

Віталій побував в таких неймовірних місцях, як Ефіопія, Антарктида, Сомаліленд і Північна Корея, але при цьому ніколи не бував в Польщі. Каже, що зробив це навмисно, щоб залишити цю країну наостанок. Також ще планує закрити деякі чорні діри в Чорній Африці, на Близькому Сході та Океанії.

Гість зізнався, що не любить, коли його називають мандрівником, адже зараз так величають кожну другу людину, яка хоча б раз виїхала за кордон. А як саме його потрібно називати? Він ще не визначився.

Віталій розповів, звідки взялася назва «Лопухи». «Був час, коли вже з'явилося багато назв, пов'язаних зі словом «екстрим», - згадує Зорін, - а мені хотілося, щоб кожна людина без підготовки могла відчути, що й вона може стрибнути з парашутом або пролетіти над Маріїнською западиною. І внаслідок такої назви «Лопухи», ми були на слуху 5-6 років і за нами стояла черга охочих та журналістів.

Цікаві факти:

  1. У кожному новому місці Віталій купує пляшку пепсі-коли. У його колекції зараз більше ніж 2500 різних пляшок. Вони зберігаються вдома, в гаражі, в офісі, навіть в туалеті та на підвіконні. Одного разу сусіди знизу навіть стали вимагали страховку від затоплення пепсі-колою.
  2. У нього найбільша колекція ручок з готелів (понад 700 штук).
  3. Намагається взимку поїхати в теплі країни, а протягом всього року регулярно виїжджає в поїздки на 2-3 тижні, правда іноді поїздка займає до 3 місяців. Віталій каже, що комфортно себе почуває як в поїздках, так і вдома.
  4. Зізнався, що за час карантину побив свій особистий рекорд - взагалі не покидав Україну і ніде не був.
  5. Кілька разів Віталій був за крок від смерті: потрапляв в піщану бурю, мало не зірвався в урвище, особисто врятував від смерті 4 людини, серед них були діти. У поїздках Господь зберігав Зоріна від найгіршого, і гість бачить Божу руку та милість.

В кінці передачі гість поділився своїм лайфхаком: «Коли вас в будь-якій країні перевіряють, проявляйте менше емоцій, а краще взагалі будьте без емоцій, тоді вас швидше відпустять».