Вибір - це завжди дуже складно. Ми щодня стикаємося з необхідністю вибору. Починаючи з дрібниць і закінчуючи такими питаннями, як створення сім'ї, побудова кар'єри чи навіть переїзд в іншу країну. У житті кожного з нас рано чи пізно настає мить, коли треба зробити вибір, складний вибір.

Він може бути пов’язаний з роботою, особистим життям тощо. Але хоч би чого він не стосувався — якщо ми не знаємо, як вчинити правильно, цей момент перетворюється на пекло.

Якщо людина має два варіанти й один із них кращий за інший, вибір виявляється простим. Проте дуже часто ми опиняємося в ситуаціях, коли категорії «кращий/гірший» не спрацьовують. Бо якщо схилитись до одного вибору, він буде кращим лише з одного боку, проте інший матиме свої переваги.

Така історія сталася в житті самої Рут Чанг. Колись їй довелось вибирати — стати юристом чи філософом. «Мені дуже подобалась філософія, адже можна було дізнатися багато дивовижних речей, при цьому комфортно сидячи в кріслі (…) Але страх бути безробітним філософом привів мене до рішення стати юристом. Однак виявилося, що ця робота мені не підійшла. Тому зараз я — філософ», — розповідає професор Рут. Коли настає час зробити вибір, ми не знаємо, що чекає на нас у майбутньому, і боїмося, що він буде неправильний. Тому починаємо порівнювати альтернативи й вибираємо ту, яка здається нам найменш ризикованою. 

Бог забезпечує нас усім необхідним для життя, дає буквально все, але часто є спокуса зробити щось заборонене. Ми маємо свободу вибору, проте Бог попереджає нас про його наслідки, коли перші люди були вигнані з раю і земля стала проклята. (Бут. 3:3-7)

Наш вибір впливає на наше життя, на життя оточуючих, а також на країну, в якій ми живемо. Приклад Каїна, який вбив брата – наслідок вибору батьків. (Матв. 4:3-11)

До Ісуса підійшов диявол, коли Йому було особливо важко. Так диявол робить і сьогодні – підходить до людини, коли вона слабка, впливаючи на наше тіло, навіть на віруючих, коли вони дають йому місце. Лукавий взяв Ісуса на крило храму, на високу гору, проте Ісус не дав йому місця, підкорився істині, тоді він залишив Його. В момент вибору ми не повинні вибирати гріх, хоч диявол постійно підступає до нас через інтернет, вуличну рекламу і т. ін. Якщо ми робимо вибір в сторону Бога, Він завжди підтримає нас. Наш сьогоднішній вибір може допомагати робити правильний вибір іншим. 

В Біблії згадується два сади (Едемський та Гефсиманський), як приклад двох варіантів вибору, перший приніс прокляття, інший – благословіння для тих, хто вірить, до сьогоднішнього дня. Ісус прийшов, щоб вирішити питання втраченого раю.

Цей вибір, ця ніч в Гефсиманії вирішила долю людства. Ісус виконав те, до чого Його призначив Бог. Він переміг смерть і пекло, народилась Церква, зійшов Святий Дух, дав служіння, зміст, надію, шанс на спасіння, освячення, повернув рай. 

19 Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю, життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє, 20 щоб любити Господа, Бога свого, щоб слухатися голосу Його та щоб линути до Нього, бож Він життя твоє, і довгота днів твоїх, щоб сидіти на цій землі, яку заприсягнув Господь батькам твоїм Авраамові, Ісакові та Якову, дати їм. (Повторення Закону 30:19-20, Біблія)

Нехай Бог благословить нас робити у житті правильний вибір, про який ми ніколи не пошкодуємо!