Бути впевненим у собі це не розкіш, а необхідна умова для досягнення мети. Впевнена в собі людина не доводить нікому і нічого, вона робить те, що вважає за необхідне для отримання потрібного результату. Впевнена в собі людина не буде погоджуватися на компроміс, який йде в розріз з її совістю, цінностями. Така людина знає собі ціну і не живе чужим життям. Хочете дізнатися три простих правила формування впевненості в собі? Дивіться програму «Зцілення любов'ю» з ведучою психологом Тетяною Писаренко.


Багато хто з нас стикався з ситуацією, коли ми чогось хотіли, мріяли, але на шляху досягнення мети нас зупиняв страх. Страх невдачі, страх виглядати перед іншими людьми нерозумно або смішно, страх неприйняття. Через це ми вирішували взагалі нічого не робити або ж після перших невпевнених кроків дуже швидко здавалися. Знайоме?

Проблема криється в невпевненості в собі. А що дає людині впевненість у собі?

  • Тільки впевнена у собі людина може бути по-справжньому щасливою.
  • Впевненість допомагає людині досягти поставленої мети.
  • Людина не залежить від думки навколишніх, а має свій погляд на життя.
  • Перестає жити чужим життям.
  • У людини є можливість бути повністю справжньою.
  • Людина стає здатною проявити себе у всій повноті.

Як стати впевненою у собі людиною? Для того, щоб вас не злякали кроки у напрямку формування впевненості в собі, потрібно почати з 3 простих кроків, завдяки яким ви відчуєте себе краще. Ці кроки зможе зробити кожна людина, незалежно від того, скільки їй років, який у неї соціальний статус і з якого рубежу вона починає.

Кроки для формування впевненості в собі

Крок № 1: Мистецтво маленьких кроків. Велике дерево перш ніж таким стане, спочатку з'являється у вигляді маленького паростка, якого спочатку навіть не видно. Потім його видно частково. Дерево проходить десятки стадій зростання, поки не стане великим та сильним. Також й наша впевненість зростає непомітно, і це нормально.

Крок № 2: Починайте себе за щось хвалити та схвалювати. Починайте помічати свої перемоги та хваліть себе за них. Це дасть вам впевненості. Адже якщо у вас це вийшло, значить вийде й інше. Ви бачили, як малюк робить свої перші кроки і як батьки його підбадьорюють та хвалять? Так й ви хвалите себе за свої маленькі успіхи, та дуже скоро зможете робити набагато більше.

Крок № 3: Зрозумійте, чого насправді ви хочете. Адже буває невпевненість з'являється від того, що ви просто займаєтеся не своєю справою. Можливо, вам нав'язали цю справу інші люди: батьки, суспільство або ви самі не розібралися. Звичайно ж, зустрічаючись по життю зі справжніми професіоналами, які горять своєю роботою, ви будете почувати себе невпевнено. І проблема не в тому, що ви щось робите погано або гірше інших, а в тому, що вам потрібно поміняти рід своєї діяльності. Тоді все стане на свої місця. Тому подумайте, чого ви насправді хочете і рухайтеся в цьому напрямку.

В кінці передачі ведуча зробила висновок, що Творець наділив кожну людину дарами та талантами. І коли вона це усвідомить, вона стане по-справжньому щасливою та впевненою.