"Той випадок, коли дуже енергійна людина дорвався до улюбленої справи", - говорить про Поліну Андрієнко її дочка. Сім'я Поліни із захопленням спостерігають за нею. «Мрії збуваються, тільки треба в це вірити і трішечки для цього попрацювати», - впевнена Поліна.

Любов до подорожей нашої гості прищепив батько, він завжди говорив: "Доча, вчи мови, в житті знадобиться!" Сьогодні вона живий приклад того, як після 50-ти років можна кардинально поміняти рід діяльності, вивчити з нуля за короткий час іноземну мову і придумати власний проект, працювати над яким - величезне задоволення.

Поліна залишила роботу з гарним прибутком, змінила стиль, оновила свою англійську, отримала водійські права, освоїла техніку декупажу та накреативила безліч різних корисних і красивих речей…Паралельно жінка не припиняла, шукала дешеві квитки, готелі, придумувала маршрути і з нетерпінням чекала наступних поїздок. Два роки тому жінка абсолютно несподівано відкрила для себе дуже унікальне місце на Землі, яке виглядало, наче вона потрапила в подорож в минуле на машині часу. Це був неймовірний стародавнє місто Мардін з фрагмента з турецького серіалу. Ось тоді вона вирішила, у що б то не було, потрапити в ті краї. Через три місяці Поліна вже сиділа, і пила чай на терасі атмосферного готелю в Мардіні. З тих пір її не покидала думка, що цей унікальний місто треба показати всім!

Вперше в Мардін Поліна відправилася сама, на підготовку і вивчення місцевості пішло близько двох років. Рік тому разом з місцевим турагентством в Мардіні вона написала програму і назвала її Інша Туреччина. Проект із задоволенням прийняли в українському агентстві «Феєрії Мандрів». У підсумку в травні цього року перша група туристів-22 людини, відкрила для себе скарбниці Месопотамії. Там групу зустрічали, як космонавтів, першопрохідців, адже до цього в Мардін їздили тільки турки, там було мало туристів.

«Для мене цей тур був величезним кроком вперед, моєї мрією, що збулася, доказом того, що в 50-т років життя тільки починається і якщо не сидіти інертно на одному місці, можна багато чого в житті поміняти, багато чого досягти і жити ще цікавіше, ніж в молодості. Треба робити те, що ти любиш найбільше на світі. Важливо вірити в свої сили і не зупинятися перед труднощами», - впевнена Поліна Андрієнко.

Поради початківцям мандрівникам від Поліни:

- використовувати інтернет-ресурси: форуми, блоги, сайти авіакомпаній, додатки з пошуку квитків;

- планувати все заздалегідь - підписатися на розсилки авіаперевізників в улюблені напрямки - вони будуть надсилати анонси знижок, акції на квитки;

- не боятися подорожувати в поодинці, але іноді дуже корисні групові тури!