Те, як шлюби зображують ЗМІ та популярна культура, може затьмарити наші очікування щодо шлюбу та створити підстави для розчарувань. А згодом ці розчарування можуть привести вас на шлюбне консультування, а то, навіть, і до розлучення. Власну перевірку реальності ви можете провести, послухавши цю розмову щодо найрозповсюдженіших міфів про шлюб з Олексієм Травниковим.

Також ефір можна подивитися за посиланням:

https://www.facebook.com/radiom.ua/videos/1936224130125682

 

Міф 1: Шлюб вирішить всі мої проблеми.

Це один із найрозповсюдженіших міфів, коли шлюб розглядається, як засіб, який вирішіть власні проблеми. Правда у тому, якщо ти сам не розібрався зі своїми викликами, проблемами, які тебе турбували до того, як ти створив сім’ю, то швидше за все, вони нікуди не дінуться, а запросто перейдуть в сім’ю. 

Міф 2: Ваш подружній партнер довершує, доповнює вас.

Ця ідея бере своє коріння з ідеї про половинки. Що нібито людина, яка не одружена, не є повноцінною. Це не так. Коли ми читаємо, що Бог створив людину, Він створив її завершеним проєктом. Так, Господь поклав у нас потребу до соціалізації, й один із шляхів її вирішення – це створення шлюбу. Але не всі люди покликані, щоб мати шлюбні стосунки, і це автоматично не записує їх в ранг неповноцінних. Вони вже самі по собі повноцінні.

Міф 3: Хороші, здорові шлюби стаються самі собою (якось трапляються).

Нічого не стається само по собі. Щоб ми не взяли: будь-який успішний проєкт, хороший фільм, бізнес-проєкт – завжди є складова певних чинників, які спричиняють хороший чи не дуже ефект. Так само це стосується і шлюбу, як і будь-яких інших соціальних зв’язків.

Міф 4: Співмешкання перед одруженням може перевірити успішність шлюбу.

Іноді люди вирішують провести тест-драйв стосунків, аби переконатися, що вони готові на довгострокові. Правда полягає в тому, що на цьому тест-драйві люди намагаються показати свої найкращі якості. Тому співмешкання – це поганий варіант, краще заохочувати людей до глибшого пізнання один одного та розвинення дружніх стосунків, а потім до шлюбу.

Міф 5: «Ніколи не лягай спати не вирішивши конфліктну ситуацію».

У деяких людей є навіть переконання, що це біблійна постанова. Деякі люди, які так і роблять. Є контроверсія, що коли ми намагаємося «видавити» рішення тут і зараз, ми не розбираємося в проблемі до кінця, ми виснажуємо інших людей. Всі ми різні по темпераменту, хтось швидше заводиться, хтось швидше відходить. Декому потрібен час та холодні мізки, тому варто зробити паузу, а потім свідомо підійти до розв’язання цієї проблеми.

Міф 6: Народження дітей зробить нас ближчими.

Це найбільша неправда. На жаль, деякі пари у такий спосіб намагаються покращити свої стосунки, але у них не виходить. В такій родині діти стають заручниками своїх батьків і приводом для маніпулювання. Ніколи не робить цього. Діти не можуть стати вирішенням проблеми.