Що робити з цією "святою трійцею" під час війни? Про які плани та мрії взагалі може йти мова? На що або на кого сподіватися, коли ти не впевнений у завтрашньому дні? Відповіді на ці запитання ви можете знайти у новому випуску передачі «Епідемія доброти» з капеланом Олександрою Андріяшиною.

Зараз люди знаходяться під величезним тягарем. На передовій хлопці кожен день ризикують своїм життям та, на жаль, гинуть. Всі живуть у стресі, напрузі, страхах, хвилюваннях, незручностях, без світла, тепла та води. Це дуже дратує та втомлює. 

На фоні цього хтось може подумати: як взагалі можна під таким пресингом про щось позитивне думати? На що можна сподіватися, якщо ми навіть не знаємо, чи буде хоча б електрика або вода? Які подарунки можна робити своїми руками, коли немає з чого їх робити? Коли немає натхнення, настрою та коштів? 

На цьому контрасті від хвилювань нам потрібно свідомо концентрувати свій мозок та думки на якихось гарних сподіваннях, планах та мріях. Бо ці сподівання, плани та мрії – це дійсно свята трійця, бо це щось небесне та позитивне. 

Це щось неймовірне, коли є люди, які змогли це осягнути за останній рік. Попри війну, біль, велике розчарування, все одно вони сподіваються на нашу найскорішу перемогу, будують плани на мирне життя та мріють, що стануть знову щасливими. Але на думку ведучої, таких людей повинно ставати все більше і більше. І наступні поради їм в цьому допоможуть. 

Поради: 

  • Плануйте, щоб відвідати сім’ю, чий тато, син, брат зараз на передовій. 
  • Потрібно думати не тільки за себе, що я маю для себе запланувати, а й за людей навколо. 
  • Християни вірять, що коли Христос прийшов на землю, Він приніс світло. Тому через молитву, ми можемо просити Бога про допомогу. 
  • Прикрашайте своє житло, як можете та чим можете. Ми всі прагнемо свята. Це наша душа. І наше життя – це боротьба зі злом, зі страхами, переживаннями, ремствуванням. Ми боремося, коли на щось сподіваємося, плануємо та мріємо. 
  • Шукайте однодумців – людей, які, можливо з вами різні, але чимось схожі. 
  • Вітайтесь один з одним, навіть з незнайомими людьми, посміхайтеся та кивайте. 
  • Вітайте з прийдешніми святами. 
  • Будьте першими. Дуже важко знайти того, хто буде першим. Хто першим в домі повісить гірлянду в ліфті або покладе щось корисне – воду, заспокійливі ліки та трохи їжі, яка не псується.
  • Всім нам дуже хочеться доброти. Будьте тими людьми, які діляться нею. Хоч трохи, скільки можете. 
  • Важливо знати, що є люди, які вас підтримують, пам’ятають, вдячні. Це підтримує. 

В кінці програми ведуча підбила підсумки, що сьогоднішня тема допомагає перемогти байдужість і це те, заради чого варто жити. Є таке прислів’я: «Поки добро надягне штани, зло вже тричі землю обійде». Це показує, як сильно ми заклопотані побутовими речами та схильні бачити неприємні речі. І тим ціннішими для нас стає «свята трійця» та люди, які змогли це осягнути.