Про потреби чоловіка та дружини у шлюбі можна говорити нескінченно довго й знову повертатися до цієї теми. Чому? Бо від того, як вони задовольняються та реалізуються залежить зменшення вірогідності мати нездорові або позашлюбні стосунки.

Також ефір можна подивитися за посиланням:

https://www.facebook.com/radiom.ua/posts/pfbid0NxAkpfK4dR7jV1hzMytfvmtZc1Lr2HohydzZt2AtBvn8MKd98HXe8VDxf1KpA1CYl

Американський дослідник, клінічний психолог та консультант з питань шлюбу Уіллард Ф. Харлі-молодший, провів експеримент за участю 800 пар і з’ясував, що існують основні потреби чоловіка та жінки, задоволення яких у шлюбі знижує можливість подружньої зради. Він виокремив 5 таких головних запитів.

Жіночі потреби:

Потреба у спілкуванні – є базовою потребою жінки. Прекрасна половина людства повинна виговорити в день багато слів. Краще, щоб цю потребу дружини в першу чергу закривав її чоловік. Бо якщо він не відповідає на її таку потребу у спілкуванні, це автоматично означає, що вона цю потребу закриває в інших стосунках. Це послабить зв'язок між чоловіком та дружиною. В ніжності та обіймах, але без сексуального контексту. Особливі знаки уваги, які б говорили вашій дружині, що ви її любите. На приклад, квіти, визнання у любові та захоплення. В чесності та відкритості. Це має бути, як в малих побутових речах, так і в глобальних моментах. Це формує почуття захищеності, певної стабільності та довіри. Фінансова потреба у стабільності. Для жінки дуже важливо, щоб чоловік міг забезпечити хоча б її  базові потреби та дітей.  Це напряму пов’язано в базовій потребі у безпеці. Все це вимагає певної посвяти, часу та зусиль.

Чоловічі потреби:

Секс. Але річ у тім, що коли чоловік закриває всі емоційні потреби дружини, тільки тоді у них насичене сексуальне життя. Захоплення ним та повага. Є така фраза: «Чоловік закохується у любов до себе». Для чоловіка важливо, що жінка цінує та поважає його за те, що він старається, працює, щось робить. Це те, що його дуже наповнює. Йому потрібен товариш по відпочинку. Якщо дружина робить над собою зусилля та відвідує разом з чоловіком або футбольний матч, або ловить рибу, або їздить на велосипеді, вона робить цінний вклад у свої стосунки. Потреба у домашньому спокої та домашньому комфорті. Якщо дружина після роботи, буде давати йому хоча б час на відпочинок, то він по-іншому відреагує на її прохання. Хороший настрій своєї дружини.

Якщо чоловіки будуть опікуватися потребами жінок, а жінки – чоловіків, тоді будуть міцні сім'ї.