Хто такий сирота? Що значить сирітське мислення і яким чином це пов'язано з фінансовим добробутом в нашому житті? Яке мислення приведе нас до достатку і процвітання, яке приготував нам Творець? Чому ж одні багатіють, а інші бідніють? Про це йшлося у програмі «Зцілення любов'ю» з ведучою психологом Тетяною Писаренко.

Існує два типи мислення: сироти та сина/дочки. Давайте на прикладі двох людей розберемо ці два типи та побачимо, в чому їх відмінності.

  1. Сирота - це людина, яка не мала батьків або мала, але у неї з ними не було тих нормальних, довірчих відносин, які повинні бути між батьками та дітьми.

Ця людина не звикла щось отримувати даром. Вона вважає, щоб щось отримати, вона повинна це заслужити, багато працювати, бути гідною і тільки тоді буде мати якісь блага. Сирота не навчена щось приймати безумовно, тобто БЕЗ умов. Вона не вміє отримувати милість, подарунки, любов, прийняття. Не знає, що це таке ПРОСТО ТАК.

Адже в її свідомості сформовані наступні установки: світ жорстокий, мене не приймають, я не заслужила. Тому сирота виростає озлобленою, не любить цей світ, не любить інших людей і не поважає їх. І все тому, що вона злиться і заздрить тим, кому щось дається просто так.

  1. Син або дочка - це повна протилежність сироті. Якщо людина є сином або дочкою, значить у неї є батьки, які, бувши дорослими, давали своїй дитині все необхідне не залежно від того, як вона себе поводила.

Так, її вчинки викликали певну реакцію, але при цьому не позбавляли її базових потреб: не позбавляли уваги, її не карали їжею, не забирали одяг. Все це сформувало в неї певні розуміння, хто такий син або дочка. Така людина здатна приймати блага, подарунки, милості та готова ними ділитися з іншими людьми. Вона не злиться, не заздрить і чекає від життя тільки найкращого.

Чи можна змінити сирітське мислення на мислення сина/дочки?

Звісно так. Ці зміни можливі завдяки прийняттю Божої любові. Через цю любов кожна людина може стати прийнятою, люблячою сином або дочкою. Бог може забрати злість, роздратування, заздрість, порожнечу і наповнити наше серце безумовною любов'ю, прийняттям та милістю. Всім тим, що нам необхідно, як дітям.

У дитині закладено, що вона до 5 років сприймає любов батьків через 2 речі: увагу та  подарунки. Ось тому маленьким дітям постійно хочеться, щоб батьки їм щось купували, дарували, приносили. Так і з Богом. Він нас створив, вклав в нас потреби та хоче нам давати милість та подарунки. І Його син і дочка можуть на Нього розраховувати. Вони не переживають про забезпечення та роботу, тому що знають, що у світі багато різних варіантів, і Бог обов'язково подбає та дасть найкраще.

Наостанок, ведуча зробила висновок, що у Господа є величезне бажання давати блага своїм дітям. Він готовий усиновити кожного, хто захоче стати Божою дитиною і зцілити цю людину, щоб вона більше не була сиротою. Єдино, що заважає Богу це зробити - це небажання самої людини і її обмежене сирітське мислення.