Шлюб розлучила війна. Вона там з дітьми за кордоном майже два роки, а він тут в Україні на самоті. У неї там з’явився залицяльник, у нього тут – дівчина. Вона приходить до нього, готує йому і здається, що вже кінець шлюбу. Чи так це? Що робити? Про цей і про інше в програмі «Біблійний погляд»;

Також цей ефір можна подивитися за посиланням:

https://www.facebook.com/radiom.ua/videos/1155999502228224/

На жаль, шлюб на відстані став жорстокою реальністю для багатьох українців. Дуже часто можна почути історії про те, що жінка з дітьми виїхала за кордон, а чоловік залишився в Україні. Давайте розбиратися, що можна зробити.

Шлюб – це інституція створена Богом або як ще можна сказати, це похорон нашого егоїзму, нашого «я». Тобто, якщо в шлюбі не помре людський егоїзм, то не можливо збудувати одне ціле.

Господь задумав шлюб таким, щоб поєднати двох заради створення одного цілого. Ось тому, вступаючи до шлюбу, потрібно, щоб люди спочатку зрозуміти, на що вони йдуть. Виходячи з Божого задуму, вони повинні задовольняти один одного. А егоїзм цьому заважає, бо він хоче, щоб задовольняли саме його потреби.

Яка різниця між любов’ю і похіттю?

Любов задовольняє потреби іншого за рахунок себе, а похіть задовольняє свої потреби навіть за рахунок іншого. Божий погляд на шлюб не є споживацький. В Біблійному розумінні шлюб – це віддача та посвята себе іншому. 

Те, що люди живуть окремо, це їх вибір, який вони зробили. Так, в країну прийшла війна. Безперечно, війна – це величезне випробування. Але чи були війни раніше? Так, були. Війна сьогоднішня – не є щось унікальне, того, чого у світі ще не було.

Потрібно проаналізувати всі обставини й тоді робити відповідні дії:

По-перше, ні в якому разі не можна допускати у свій шлюб когось третього – він лишній.

По-друге, припустимо, дружина в Європі тягне 2 дітей. Їй важко. Не вистачає грошей. Хтось з’являється і допомагає їй. Він тут, йому теж важко. Як бути? Спочатку потрібно зрозуміти, чому вона там, а він тут. Якщо він просто вдома, він не воїн, тоді не нормально, що вона виїхала. Біблія говорить, що чоловік і дружина не повинні розлучатися. 

По-третє, якщо люди опинилися в розлуці з об’єктивно-правильних причин, тоді їм потрібно зміцнювати душевний та емоційний зв’язок. Як ми знаємо, Бог створив людину троякою. Вона має дух, душу і тіло. Якщо чоловік і дружина розлучаються тілами, тоді їм потрібно зміцнювати зв’язок душі та духа.

Для цього є засоби комунікації, можна постійно спілкуватися, підтримувати один одного, брати участь у житті один одного, навіть на відстані, молитися один за одного, робити все, щоб емоційно-духовний зв’язок не розривався. Бо якщо розривається всі три зв’язки, тоді шлюбу напевно прийде кінець.

Я вам бажаю, щоб цього не сталося. Нагадуйте собі та один одному, що ви дійсно любите, що ви так багато значити один для одного, що багато людей протягом сторіч проходили подібне і вони змогли встояти, а значить зможете й ви.