Чи ловили ви себе на думці, що є певні моменти у стосунках із подружнім партнером, які змушують відчувати напругу, яка, як відомо, може призводити до непорозуміння та штовхати вас у бік відчуження? Сьогодні в програмі ми спробуємо поговорити про 9 ознак того, що у шлюбі щось не так. Також цей ефір можна подивитися за посиланням:

https://www.facebook.com/radiom.ua/videos/255368310930601/

 

Звісно, цей список не є вичерпним, але він допоможе зрозуміти основні моменти.

Подружжя між собою не жартують. Ця ознака є дуже тривожним дзвіночком, бо вона є важливим показником рівня довіри. Сміятися і жартувати між собою можуть лише люди між якими є близькість. Якщо не має простоти, бажання відкриватися то і жартів не виходить, і відповідно щось не так зі шлюбом. 

Кожен з подружжя витрачає більше вільного часу на свої власні потреби, ніж на потреби сім'ї. Це не означає, що весь вільний час, потрібно витрачати на сім'ю, але співвідношення часу, яке ви присвячуєте один одному має значення. Зазвичай на що ми витрачаємо багато часу? На те, що ми любимо і що для нас цінне. Якщо дружина або чоловік не отримує достатню кількість уваги через те, що інша половинка постійно ходить на рибалку або сидить у соцмережах, то це проблема. 

Коли у когось з подружжя починають з'являтися на іншого єхидні слова, образи та плазування. Все ці неприємні слова – є ознакою кризи. Адже під час неї люди розкидаються різкими словами, принижують один одного та не зважають на думку подружнього партнера. Від цього інша людина почувається відторгненою, зневаженою. Також це означає, що вже перешли межу. 

Коли є критика. Можливо дехто вважає, критика допомагає іншій людині виправитися, але це не так. Критика навпаки все руйнує: зв’язок між людьми, відносини, любов та взаємоповагу. 

Коли ви не даруєте один одному фізичних дотиків поза межею спальні. Це також проблема. Бо цінність цих дотиків у тому, що вони не завжди повинні бути пов’язаними з сексуальною близькістю. Оскільки фізичні дотики збудовують особисті моменти, а тактильні відчуття дають іншому партнеру відчувати близькість і прийнятність. Це підсилює переконання, що у тебе є кому довіряти.

Коли між чоловіком і дружиною немає довіри. Якщо вони щось приховують один від одного, це погана ознака. Недовіра сприяє відчуженню та відстороненню. Довіра і здатність довіряти свої думки, переживання, страхи, своєму подружньому партнеру є одним з визначальним складових подружжя як такого. 

Коли ви більше хвилюєтеся про своє хобі чи кар’єру, чим про ваш шлюб. Якщо ваша робота забирає весь ваш час, потрібно змінити роботу. Так, добре мати щось, що дає тобі розраду та гроші, але якщо це стає на перешкоді до стосунків, тоді потрібно робити вибір.

Коли люди не говорять про своє спільне майбутнє. Це також тривожний дзвіночок. В умовах нестійкого сьогодення це важко робити, але близькі люди можуть і повинні разом мріяти. На приклад, як вони відсвяткують нашу перемогу або куди вони здійснять свою першу подорож, коли це буде можливо. 

Коли подружжю важко вести розмову без сварок. Якщо є конфлікти, сварки, не може бути нормального ні сексуального, ні емоційного життя. Між людьми прірва, яку потрібно подолати. Для цього потрібно вирішити свої конфлікти та непорозуміння та почати збудовувати свої стосунки.