Попри карантин, люди все одно у 2020 році продовжували відкривати для себе нові країни, мріяли про подорожі та радо ділилися своїми досягненнями. Завдяки цьому "валіза" змогла заповнитися новими враженнями та знайомствами. Так що згадуємо найкращі моменти року з тревел-шоу «Пакуй валізу» та її ведучими Тетяною Пінчук та Юлією Скоробогач.

«За минулий рік ми провели 45 програм, - згадує Тетяна, - до нас в студію прийшли 43 гості, ми поговорили про 20 нових країн. Почули десятки особистих історій та, звичайно ж, цікавих фактів про чудеса світу».

Юлія додала, що: «Не дивлячись на те, що багато країн були закриті для українців, ми побували в Балканських країнах, багато подорожували по Україні, а деякі – навіть примудрилися саме в цей період поїхати до Європи».

Так у 2020 році люди багато перебували вдома, але саме цей фактор дав поштовх розвитку внутрішнього туризму. Люди стали багато подорожувати по Україні, відкривати для себе нові міста та передмістя, степову Херсонщину, гори, каньйони, море та інші красиві місця.

За цей рік вийшло багато тематичних програм. 24 ефірів ведучі присвятили різним цікавим темам, в яких:

  1. Дізналися, де живе добро та про відомі музеї світу, які можна відвідувати дистанційно.
  2. З'ясували, в яких країнах можна користуватися україномовним гідом та якими очами дивляться на Україну та українців іноземці.
  3. Перейняли досвід, як організувати ідеальну весільну подорож без агенції, а також секрети подорожей від дуже обізнаних та активних людей.
  4. Навчилися робити гарні фото з подорожей та дізналися все про тревел-блог: як його створити, просувати та заробляти на ньому.
  5. Розповідали про зелені зони та країни, які були відкриті у карантин. Говорили про попутників, як дешево або навіть безкоштовно можна пересуватися країнами.

За цей час в студії були різні гості: студенти, психологи, фотографи, стюардеси, дизайнери та багато інших. Серед них були ті, хто мандрують з дітьми, з тваринами, на інвалідному візку, автостопом та ін., адже для всіх них подорожі – це життєва необхідність.

А ще були гості, які знімаються в серіалі: "Дзига та Укріп: серіал", в якому йдеться мова про собак, що мандрують. До речі, одна серія була знята прямо в студії радіо.

В цілому можна сказати, що минулий рік був насиченим, цікавим та різнобічним. Вперше був проведений карантинний ефір в піжамах, стали з'являтися онлайн ефіри через зум, а ще змінилася заставка. Тепер не собака Каспер закликає подорожувати, а її ведучі - запрошують всіх охочих стати їх спецагентами з подорожей.

В кінці передачі ведучі дали пораду слухачам брати приклад з мешканців Непалу. «Бо вони на Новий рік переглядають свої речі: потрібні – залишають, а не потрібні – викидають. Непальці вважають, що непотріб не треба тягнути за собою у Новий рік. Тож усім нам треба взяти лише гарні спогади, корисні уроки та разом з вірою, надією та любов’ю сміливо сягнути у Новий 2021 рік».