Знаєте категорію «найкращих батьків?» Це ті люди, які ніколи не знали, що таке діти? А вони, по суті, вдають з себе найкращих вчителыв у вихованні! Так легко вчити, коли сам не потрапляв в ту чи іншу ситуацію!)

А пам’ятаєте Ноя? Так, це той чоловік, який збудував найбільший човен! 100 років з нього сміялись, знущались і глузували! Говорили, що він божевільний, кивали пальцем у віска... Та від потопу почалась нова ера життя!

А праведний Йов? Так, це той, хто втратив усе, але залишився вірним Богу! Друзі говорили, що він заслужено несе покарання від Бога! А рідна дружина не підтримала його і порадила зрікатися Бога і спокійно померти!

А Блудниця? Яка віддала найцінніше,  що мала (Алябастрову пляшечку мирри), яку вилила на ноги Ісуса! Що подумав Симон власник дому, де гостював Ісус? «Вона ж блудниця, і якщо б Ісус був пророком, то знав би, хто торкається до Нього!» Та Ісус убачивши, яке серце у цієї жінки простив її і відпустив з миром!

Закхей-митник, якого ненавиділо усе місто, він заслужив це своїми діями! Та коли Ісус попросився до нього в гості, Закхей з радістю прийняв Христа. А люди говорили: «цей митник - грішник і не заслуговує такої милості». В життя Закхея прийшла велика переміна і він став новою людиною!

Цар Давид ще бувши юнаком, переміг филистимського воїна-велетня. Він жбурнув каменя з пращі, потрапивши прямо в лоб ворога. Але, що казали люди? «Ти не можеш піти на того филистимлянина битися з ним, бо ти малий, а він вояк від своєї молодости.» А старший брат Давида Еліав сказав, що Давиду не місце на полі бою. Та Давид не послухав його і інших солдатів... і переміг!

Прикладів ще є багато, та чи потрібно продовжувати, для того щоби зрозуміти: «Людські слова, це всього лише зброя диявола, який так старається, щоб зупинити і зламати тебе на дорозі до поставленої цілі!»

Страх! Не бійся людей і їхньої думки!

Давид - не переміг би велетня!

Ной - не збудував би Ковчега!

Жінка - не отримала би прощення!

Закхей - не отримав би переміну в своєму житті!

Йов - прокляв би Бога..

І ти стоятимеш на місці, якщо будеш слухати людей, а не Бога!!!

Лише Бог може позбавити тебе постійного страху перед думкою інших, перед необдуманою критикою, яка руйнує, а не будує.

Бог є Любов, а в Любові немає страху. Не біймося бути “не такими”, дивними в людських очах. Не біймося бути самими собою. Біймося бути без Бога.

Ісус – найкращий Вчитель того, як завжди дбати про дотримання волі Отця у своїх вчинках. Це Ісус завжди дивував інших своєю нетиповою поведінкою: вечеряв у митаря, розмовляв з Самарянкою, зцілював у суботу, оправдав спійману на гріху блудницю… Христос не боявся думок інших, бо знав, що виконує волю Божу.

Ти ще боїшся?