Щодня ми отримуємо десятки «вигідних» пропозицій: купи це - і ти отримаєш привабливий вигляд, придбай інше - і досягнеш успіху, а якщо станеш власником ще і ось цього, то щастю твоєму не буде меж. Однак зазвичай результат абсолютно є протилежним: бездумне придбання великої кількості речей не тільки стає причиною безплідних очікувань, але і висмоктує гроші з гаманців, псує відносини з близькими, позбавляє справжніх радостей. Ви готові раз і назавжди вимести мотлох з власного життя?

Я згадую фільм “100 речей і нічого зайвого”. Там головні герої відмовилися абсолютно від усіх речей, щоб перевірити чи зможуть вони обійтися без них? Схожий тест був би корисним для кожного з нас, щоб відмовитися від інтернету, гаджетів, ігор, сигарет чи алкоголю, хоч на тиждень.

Менше – це більше. Як почуватиме себе людина, яка керувала сотнями людей, заробляла більше сотні тисяч доларів на рік, мала велике житло та найкращі автомобілі, а потім позбулася всього? Вона стане щасливою. Так вважають Джошуа Філдс Мілбурн та Райян Нікодемус, автори кількох бестселерів про мінімалістичний спосіб життя і сайту theminimalists.com. Більше того, хлопці знають про це з власного досвіду. Якось вони склали всі свої речі в окремі коробки, розподіливши за функціональністю, і діставали з них лише необхідне. А через три тижні зрозуміли, що 80% речей вони зовсім не використовували, тому їх потрібно позбутися.

Джошуа та Райян перевертають уявлення про мінімалім, бо кажуть, що бути мінімалістом значить мати більше. Щоправда не речей, а часу, простору, сенсу, пристрасті, креативності та щастя.

Гардероб з 10 речей. Шафа ледве зачиняється від величезної кількості одягу, а тобі все одно здається, що немає чого вдягнути вранці? Авторка бестселеру Дженіфер Л. Скотт розповідає про власний досвід зменшення кількості речей у гардеробі до десяти і пояснює, чому це не лише допоможе стати більш стильним, а й змінить все життя. А ще спікерка ділиться детальною інструкцією, що допоможе легко звільнити шафу від зайвого.

Я не чистив свій гардероб, але тепер почав і мені від цього легше, бо звільнилося місце від непотрбних речей. Робиш добро і воно тобі повертається!

Менше речей – більше щастя. Письменник і дизайнер Грем Хілл веде мінімалістичний спосіб життя і переконує: чим менше речей, тим більше щастя. Тому слід нарешті попрощатися із сорочкою, яку не вдягав уже кілька років, а ще стримувати себе, щоб не купити 10 нових. Перед покупкою будь-якої речі краще поставити собі запитання: «Це точно мені потрібно? Це зробить мене щасливим?»

Коли немає контролю особистих і потрібних речей, то починаємо збирати все, що може колись знадобитися. Але, по суті, ми ніколи це не використовуємо і квартира перетворюється на свалку забитою хламом. 

Так само в духовному є люди, які збирають помиї і грязну білизну інших людей і копаються у ній. Збирають кучами і пачками негативних історій і пліток. Живуть негативом і перемивають усім кістки. Тому, важливо і в цьому плані робити ревізію і очищувати себе від поганих звичок, слів, дій, від гріха.

Воля Боже освячення ваше, щоб тримати своє тіло у чистоті! Біблія