Я далі знаходжуся під враженнями книги Рут. Не можу забути її головних героїв, яка важка і гірка доля спіткала трьох жінок. Почав більше роздумувати про основні події і чому сталося те, що сталося. Тому, хочу поділитися з вами деякими думками та висновками.

Розповідь розпочинається з того, що в ізраїльському краю стався голод. Виникає запитання: Чому? Якщо Бог Всесильний і це Його народ, то хіба Він не може нагодувати Своїх дітей? Читаючи інші книги Біблії, я помітив певну закономірність, що у більшості випадків, коли євреї не слухались або відходили від Бога, то Він їм посилав певні біди: війни, катаклізми, мори, голод і навіть полон. Але для чого Бог це робить? Щоб тільки наказати їх і все? Ні, але для того, щоб народ опам'ятався, покаявся і повернувся до Бога. Тому, голод стався через те, що ізраїльський народ перестав слухатися Бога.

Яка реакція Елімелеха (чоловіка Ноомі) на даний голод? Він вирішує покинути цю землю, не бажає покаятися, щоб Бог змилувався і дав урожай, але втікає з Ізраїля . Він не запитав у Бога чи можна йти в той край чи що робити, але сам це вирішив, за що згодом пожав наслідки.

Вони жили в місті Вифлеєм, що означає "Дім хліба". Елімелех залишає хлібний дім і йде в пустелю шукати кращого життя. Він пішов у край, в який євреям було заборонено йти. Він залишає народ, з Яким Бог склав заповіт і обіцяв оберігати і забезпечувати. Він обирає те, що зручно і комфортно замість того, що правильно.

Елімелех зі своєю сім'єю поселився в моавському краю, але невдовзі помирає він і два його сини. Я не знаю від чого вони померли точно, але на мою думку, це було Боже покарання. Настільки вагоме рішення батька, від якого залежить життя усієї сім'ї. Якщо батько приймає правильне рішення, то це благо для нього і навпаки, якщо неправильне, то страждають усі (помер він сам, два його сина і їхні жінки залишилися вдовами).

Але радує кінець історії. Бог, незважаючи на помилки чоловіків, благословив їх жінок. Він попіклувався про їх майбутню долю і дав їм щасливе життя. Але про це уже буде далі в наступних блогах. А як висновок можна сказати те, що Бог може використовувати наші помилки для Своєї слави і те, що ніколи не потрібно виходити з-під Божої опіки і Його крила, бо гірше буде тільки мені. Краще тягнутися до Бога і радіти Його присутністю і охороною! Від нашого вибору сьогодні залежить наше життя завтра!