Як поїздка може нас надихнути? Чи це зараз подорожі на часі, чи краще про це подумати пізніше? Про це й про інше  поговоримо у  програмі «Епідемія доброти» з капеланом Олександрою Андріяшиною. Також ви можете подивитися ефір тут.

 

Більшість людей люблять подорожі, вони навіть говорять, що це улюблений їх вид відпочинку. Звісно, що зараз важко подорожувати, і тим ціннішими стають ті можливості, які ми маємо.

Куди ми можемо зараз подорожувати? Які подорожі найактуальніші?

Відпустки наших військових – це щось неймовірне. Вони дуже радіють цій можливості по-новому подивитися на нашу країну та побачити своїх рідних. Подорожі додому з Європи, коли наші жінки повертаються до України. Подорожі в село або на дачу. Подорожі, щоб зустрітися з рідними та друзями. Подорожі, щоб підтримати когось та допомогти. Подорожі, які надихають нас жити далі та боротися.

На жаль, деяким нашим українцям прийшлося пережити дорогу життя, коли їм терміново потрібно було спасати своє життя та життя своїх дітей. Люди пережили багато страхіття. Після цього хтось вже повернувся додому, а комусь нікуди й повертатися. Але попри цей гіркий досвід, подорожі дають нам багато важливого та приємного. 

Що нам дають подорожі?

Вони додають до нашого життя позитиву, оптимізму та підтримки. Під час подорожей відбувається відновлення почуття патріотизму та перезавантаження. Багато людей кажуть, що по-іншому почали дивитися на нашу країну – на захід, на схід, на південні області України. Вони роздивилися свою країну та почали її цінувати. Відпочинок та натхнення. Тепла пора року надихає більше виходити на свіже повітря, бачити пташок, квіти та надихатися цим. Тому якнайбільше гуляйте пішки, спілкуйтеся з людьми, підтримуйте свій фізичний і психологічний стан. Єдність з іншими людьми, важливі зустрічі з коханими, нові знайомства, підтримку, розширює наш світогляд та інше. Коли ми подорожуємо, ми зазвичай думаємо й про нашу дорогу життя.

Декілька порад щодо подорожей:

Порада № 1. Якщо у вас не має можливості кудись поїхати, не засмучуйтеся, а натомість краще мрійте про майбутні подорожі. Думайте з ким би ви хотіли поїхати та куди.

Порада № 2. Якщо ви не знаєте, куди ви хочете поїхати після нашої перемоги, мрійте про наш український Крим та сплануйте свою подорож.

Порада № 3. Якщо ви маєте можливість їхати, треба їхати. Користуйтеся тими можливостями, які дає вам Бог.

Порада № 4. У подорожах будьте гнучкими, щоб не розчаровуватися, якщо щось пішло не за планом.

Порада № 5. Уникайте того, щоб когось засуджувати: тих, хто виїхав й тих, хто не виїхав, тих, хто зміг й тих, хто не зміг. Бо ці питання дуже складні та дуже індивідуальні.