Що таке стосунки? Чи мають вони якусь мету? Коли найкращий вік для побачень, яким має бути їхній формат? Чи обов‘язково мати досвід з багатьма партнерами, щоб мати класні стосунки? Чи цей «безцінний» досвід зовсім не потрібен? Які ознаки того, що хлопець дійсно цінує дівчину? Про це йшлося в програмі «TeensTok» з ведучою – Іриною Короленко та гостем - Марією Коршуновою — талановитою творчою дівчиною, якій зовсім скоро виповниться 14.

Через молодіжні фільми, серіали, соцмережі підліткам нав'язується тренд, що це нормально, коли школярі ходять на побачення і вже в ранньому віці зав'язують серйозні відносини. Тому не дивно, що сучасні підлітки, слідуючи моді, починають зустрічатися з 13-14 років, а деякі навіть з 10 років.

Наша ж героїня - Марія - вважає, що ідеальний вік починати ходити на побачення - це 16-17 років. В цьому випадку можна зустрічатися 1-2 роки, щоб дізнатися один одного краще, і, якщо це справжня любов - одружитися. Адже у кожних відносин повинна бути якась мета, - наприклад, створення сім'ї.

Безумовно, хлопці їй подобаються. Але, на жаль, часто познайомившись з ними ближче, героїня розуміє, що за красивою, привабливою зовнішністю, ховається не дуже гарний характер. Також у Марії є особисте переконання, що зустрічатися потрібно тоді, коли тобі й одній добре. Коли ти сама по собі самодостатня та щаслива. Адже якщо ти сама по собі нещасна, то побачення з хлопцем не зроблять тебе щасливою.

Героїня думає, навряд чи можна після першого побачення зрозуміти, що це ВІН. На її думку, потрібно ходити на багато побачень, щоб знайти свою людину, але при цьому, звичайно ж, потрібно тримати все в рамках пристойності.

Марія вже придумала свої правила побачень, якими вона з радістю ділиться з іншими підлітками:

Правило № 1: Краще починати спілкування з хлопцем в компанії та дивитися, як він себе веде в групі, як реагує на різні ситуації, як ставиться до інших людей.

Правило № 2: Хлопець, з яким ти йдеш на побачення повинен не тільки зовні подобатися, але ще більшою мірою він повинен бути всередині дуже гарною, цікавою та доброю людиною.

Правило № 3: Перші побачення потрібно проводити в людних місцях.

Правило № 4: На першому побаченні не варто багато розповідати про себе та бути нав'язливою.

Правило № 5: Межі повинна розставляти дівчина, тому що хлопець без її дозволу не може взяти її за руку або обійняти. Якщо дівчинка на першому побаченні дозволяє розслабитися, то вона позбавляє хлопця стимулу її завойовувати та старатися.

Наостанок, ведуча зробила висновок, що побачення потрібні. Адже завдяки їм, є можливість дізнатися один одного краще, розвивати відносини, зрозуміти, чи це твоя це людина, і в кінцевому підсумку - створити міцну щасливу сім'ю. Але при цьому, до побачень потрібно підходити відповідально і серйозно та з певного віку.