Сьогодні в ефірі програми «Епідемія доброти» капелан Олександра Андріяшина розбере тему перемоги та її складові. Також цей ефір можна подивитися за посиланням:

https://www.facebook.com/andriyashina.oleksandra/videos/897543131380160/

Перемагати – це одна з базових потреб в нашому житті, де кожна людина сама визначає для себе розуміння перемоги. Для когось це «золото» у спорті, для іншого – гарні оцінки в навчанні, а для когось – важливі здобутки або навіть маленькі кроки вперед.

Звісно, що ми всі зараз об’єднані єдиним бажанням, щоб наша країна перемогла ворога, але ця велика загальна перемога складається з різних перемог кожного з нас. Хтось ніколи не думав, але вирішив здати на права і водити машину, щоб возити дітей на гуртки. І для нього/неї це велике досягнення. Хтось пішов на курси кулінарії та зараз готовить смачну їжу. Хтось опанував нову професію і змінив своє життя на 360 градусів. Тобто існує безліч варіантів наших перемог над собою, і у кожного вони свої.

Але є такий парадокс: чим старше ми стаємо, тим більше у нас з’являються речей, які нам заважають йти до перемоги. Ось тому-то так важливо знати, що нас утримує від руху вперед.

Поразки та негативний досвід, який час від часу з нами трапляється. Невпевненість в собі, що щось не вийде. Відсутність підтримки та людей, які б в нас вірили.

Ці речі  заважають отримувати більше перемог. Але це не вирок. Ми можемо зміцнити свою віру та допомогти собі. Як саме? Нумо розбиратися:

Порада № 1. Робити все з впевненістю у своїх силах. Іноді це може бути навіть блеф, але це працює. Згадайте, як у школі, коли ми дуже гарно починали розповідати перші куплети вірша, вчителька іноді нас переривала, мол, достатньо, сідай, «5». Тобто впевненість – це вже запорука перемоги.

Порада № 2. Постійно перемагати себе: настроїти себе, вчитися дивитися людям в очі, говорити трохи голосніше, робити те, що вам потрібно, але раніше ви цього не вміли. 

Порада № 3. Доводити свої навички до автоматизму. Потрібно напрацювати години досвіду, та доводити до автоматизму те, що вам потрібно.

Порада № 4. Зрозумійте, що цей світ невдячний, він використовує мене й тебе, але все одно потрібно любити людей та робити добро. Шукати сили та натхнення у Бога: через молитву, через Біблію, бо Йому ви можете довіряти.

Порада № 5. Сформувати близьке коло перевірених людей і спиратися на нього. Бо коли поруч такі люди, по-іншому сприймаються негаразди, перепони, втрати. На приклад, щось трапилося, і хтось зі «своїх» людей зателефонував, інший написав смс зі словами підтримки, інший скинув кошти, інший помолився, інший ще щось. І людина вистояла і готова рухатися далі.

Порада № 6. Порівнювати себе тільки з собою, але в минулому. Тому що хтось може більше, хтось менше. Але це не так важливо, бо ми не змагаємося один з одним. Ми змагаємося тільки з собою: своїм запасом енергії, талантами, дарами та інше. Тільки свій хрест ми можемо нести.

Раз ми не з кимось, а тільки з собою себе порівнюємо, ми можемо щось зробити, щоб мати кращий результат:

  • Перемогти в собі злість, лінь, невпевненість, страх та інші речі, які заважають отримати гарний результат.
  • Позбавитися образ. Бо це як мішок з камінням, який заважає.
  • Вміти володіти своїми емоціями, думками та словами.
  • Навчитися розпізнавати депресію та боротися з нею.
  • Приймати рішення попри всі перепони. Не чекати нагоди чи доброго випадки. Просто встати та почати робити.
  • Думати та аналізувати: що заважає, що потрібно зробити, який план та інше.

Після того, поставити перед собою реальні задачі.

В кінці програми ведуча підбила підсумок, що у кожного з нас різний рівень перемоги. Хтось робить щось маленьке, але для нього це вже супер, а інший може більше. І це нормально. Але найбільша перемога до якої всім нам потрібно прагнути – це любити людей, які поруч: не зважаючи на їх вік, звички, характер та інше.