Так! Своє щастя можна планувати. Тільки не всі знають, як це робити. Також для кожного психотипу людини є своє щастя. Хочете дізнатися, до якого психотипу ви відноситесь та як планувати своє щастя? Про це йшлося у програмі «Я щаслива жінка» з ведучою, психологом Тетяною Писаренко.

Щастя складається з кількох складових:

по-перше, коли ми щось віддаємо та ділимося з іншими людьми.

По-друге, коли ми щось отримуємо. При цьому важливо дотримуватися балансу між тим, щоб давати та отримувати.

І, по-третє, коли ми знаємо своє покликання та виконуємо його. Покликання завжди пов'язане з певною діяльністю, яка реалізовує саме наші дари та таланти. У цьому трикутнику: я даю, я отримую, я покликаний й відбувається баланс, коли можна говорити, що людина щаслива.

Шлях до нашого щастя:

Крок № 1. Зрозуміти, чого насправді я хочу та зізнатися у цьому самій собі. Адже часто жінки живуть не своїми бажаннями, не своїми мріями, а нав'язаними ззовні – іншими людьми.

Крок № 2. Подумати, що я можу зробити, щоб досягти своїх бажань. Тут важливо підтримати саму себе та заручиться підтримкою інших людей. Від цього залежить, наскільки жінка повірить, що вона зможе стати такою, якою вона хоче бути.

Крок № 3. Включати свою уяву. Слухайте приємну музику, ховайтеся в плед, візьміть чашку кави або какао і дозвольте собі помріяти про те, що ви хочете. Нехай ваша уява допоможе вам опинитися там, і це зробить вас щасливою.

Щастя по психотипам:

Холерик. Це швидка, рвучка людина, яка робить справу з усією пристрастю, вживає здібності, щоб долати труднощі. Така людина прагне постійної зміни діяльності. Напрямки, в яких їм потрібно себе шукати: політики, військові, керівники, зірки театру, кіно, актори, блогери, спортсмени. Що для неї щастя? Бути активною. Але якщо таку людину в дитинстві не підтримали або навіть навпаки – сказали, що в неї нічого не вийде, то вона займатиметься нелюбою справою та буде нещасною. 

Сангвінік. Людина дуже жива, рухлива, порівняно легко переживає невдачі та неприємності. Вона прагне зміни вражень, відгукується на зміни подій, дуже вразлива. Емоції переважно позитивні. Такі люди можуть бути дизайнерами, вчителями, вихователями, психологами, лікарями, художниками, письменниками.

Флегматик. Людина повільна, спокійна, зі стійкими прагненнями. Має гарну пам'ять, а її рішення продумані, зважені, але не ризиковані. Такі люди будуть добрими інженерами, економістами, адміністраторами, ювелірами, коректорами, водіями.

Меланхолік тонка вразлива натура, схильна до сильних внутрішніх переживань, найчастіше негативних. Ідеальні професії – художник, дизайнер, програміст, тестувальник, інженер, композитор та бібліотекар.

Наприкінці програми ведуча підбила підсумок, що людині не потрібно вибирати модні професії, головне – бути на своєму місці та робити те, що зробить її щасливою.