Про Нього чули всі, але мало хто знає Його особисто. Програма «Хто Він?» про саму культову Особистість у світі з ведучою Любов'ю Гасановою та гостем - Сергієм Наколом, пастором і магістром теологічних наук.

Ведуча заздалегідь дізналася у слухачів, щоб вони запитали у Бога, будь у них така можливість? І вони написали такі питання:

Питання № 1. «Чим Бог займається? Як він проводить вільний час?»

Відповідь: З перших глав Буття ми бачимо, що Бог творча, креативна особистість, не ледар. Протягом 6 днів Він створював світ, а на 7-й день відпочивав. У Псалмах ми читаємо, що зараз Він підтримує все, що Він створив. Іншими словами, Бог займається тим, що стежить, щоб наші серця билися, щоб усе живе рухалося та існувало. Ми - люди створені за Його образом та подобою. Ми теж креативні, теж багато працюємо і теж потребуємо вихідного дня та відпочинку.

Питання № 2. «Що Йому приносить задоволення та робить щасливим?»

Відповідь: Все що створив Творець гармонує з Його задумом. Що потрібно мамі для щастя? Щоб дітки слухалися, були поруч, щоб була гармонія та взаєморозуміння. Біблія говорить, що Бог щасливий, коли є шалом. Шалом - це і є спокій, гармонія та взаєморозуміння. Це подібно алмазу з безліччю граней. І Бог не щасливий, коли навколо хаос, розбитість, розлад. Господь розуміє, що потрібно відновлювати цей світ. Тому Він й послав Сина Єдинородного, щоб через Нього відновити цей шалом.

Питання № 3. «Чи є у Бога почуття гумору та чи можна в Біблії знайти жарти?»

Відповідь: У Бога прекрасне почуття гумору. У 2 Псалмі написано: «Навіщо метуть племена і марно задумують проти Господа та проти Христа Його. Господь посміється, Владика поглумитися над ними». Тобто людям буде здаватися, що у них все схоплено. Вони контролюють ситуацію. Вони пани та боги. Але як тільки вони будуть так думати, Бог в цей момент зробить їм крок і мат. Так що вони виявляться в ганебному стан, будуть посміховиськом. Тому вираз «сміється той, хто сміється останнім» досить-таки актуально в Біблії. Людині може здаватися, що вона схопила Бога «за бороду», обдурила Його, змогла маніпулювати, але за Богом завжди останнє слово.

Питання № 4. «Чи можна дружити з Богом та як це виглядає?»

Відповідь: Біблія чітко та ясно говорить, що з Богом можна дружити. Авраам названий другом Божим. Також Писання каже, що кожна людина, у якої є взаємини з Ісусом Христом, називається другом Божим. Ми знаємо, що основні положення дружби - це довіра та приязнь один до одного. Як подружитися з Богом? Біблія дає відповідь, що подружиться з Богом можна, подружившись з Ісусом Христом і прийнявши Його подарунок - прощення, Яке Він приніс на хресті.

На завершення програми гість зробив висновок, що багато людей більше зациклені на собі та вважають себе пупом землі. І тому для Бога ще цінніше відносини з людьми, які шукають Його всім серцем та хочуть дізнатися Його ближче.