«Мрії збуваються», – це не просто фраза оптимістичного фанатика. Це те, що доведено мільйонами особистих історій. Але якщо вам не вистачає підбадьорення в цьому, то ведуча Олександра Андріяшина в програмі «Епідемія доброти» порадить, як почати вірити у диво. 

«У 2016-му році в Станиці Луганській, – згадує Олександра, – я познайомилася з двома дівчатами-близнючками, яким було десь по 13-14 років. Вони дуже гарно й талановито грали на фортепіано та мріяли далі розвиватися в цьому напрямку. Але дуже скоро через численні обстріли вони обидві втратили великий відсоток слуху і потребували не просто звичайного слухового апарату, а дуже навороченого зі стерео. 

Ці апарати коштували дуже дорого, бо вони були спеціальними. Дівчатка навіть про них не мріяли, бо для них це було нереально, як вони думали. Самі посудіть, Станиця Луганська – це невеличке село. Туди мало хто приїздив, майже не було преси. Я теж не мала змоги їм допомогти. Але так вийшло, що дивом ми змогли дістати для них ці слухові апарати. Це було просто надзвичайна подія як для них – бо вони змогли здійснити свою мрію, так і для всіх інших – бо ті люди стали причетними до того, щоб когось зробити щасливими». 

Ця історія дуже добро ілюструє декілька важливих принципів: 

Здатність мріяти – це те, що закладено в кожну людину з самого народження. Навіть маленькі діточки розмірковують, ким вони стануть, коли виростуть. Хтось мріє стати пожежником, хтось – вчителем, а хтось – водієм чи ще кимось. І дуже добре тим, хто зміг зберегти свої мрії та здійснити їх у дорослому житті. Бо здійснення мрії робить людину щасливою. 

Буває і так, що дитина спершу перебирає безліч мрій. Вона спочатку хоче щось одне, потім – інше, через деякий час – ще щось, а тільки потім вона розуміє чим хоче займатися по життю. Так теж буває, і це нормально. Бо для деяких мрій потрібно підключати розум і свідомість. 

Іноді так трапляється, що ми, як ті дівчата, щось хочемо півсвідомо, але навіть боїмося це озвучити, бо нам здається це нереально важким та нездійсненим. І такі мрії теж іноді збуваються найнеочікуванішим чином і робить нас неймовірно щасливими. Бо це дійсно радісно, коли те, що було у тебе в серці, стає твоєю реальністю. 

Щастя – це не тільки, коли збуваються лише твої особисті мрії, але і коли ти стаєш причетним до того, щоб у когось здійснилась його мрія. 

Ми живемо у такий час, коли майже кожен має змогу допомагати іншим – адже для цього не обов’язково мати мільйон гривень чи доларів, щоб з кимось поділитися зайвою ковдрою чи кофтиною, добрим словом чи баночкою варення. А хто знає, можливо та людина мерзла і мріяла мати щось тепле, або вона давно не їла смачненького і це їй вже снилося. 

«Тому, ось моє побажання, - зазначила ведуча, - мрійте, думайте, дивіться навколо і помічайте, що і як можна робити для людей. Наприклад, можна купити цукерки і носити їх в сумці, щоб при зустрічі поділитися з дитиною, бо дітлахи повинні бачити добро. А ще напекти тістечка та передати військовим. Або перебрати свої речі і щось корисне віддати переселенцям. Або зателефонувати жінці, у якій чоловік/син/брат/батько на передовій, і яка місця не може знайти від хвилювання, та підтримати її».

В кінці програми ведуча підсумувала, що для нашої перемоги потрібно, щоб люди всюди сіяли епідемію доброти, допомагали один одному та здійснювати свої мрії та мрії інших людей. А мрії не завжди великі та грандіозні, іноді вони маленькі і дуже прості. Але їх здійснення – це те, що підтримує кожного з нас і робить щасливим.