«Не женися за грошима, йди їм на зустріч» - у програмі «Про гроші» на RadioM – з експертом Дмитром Остапенко та ведучим Миколою Хабло шукали «Формулу багатства». Мало кого влаштовує фінансовий стан, практично всі хочуть збільшити дохід і нарікають на брак коштів. Як же ж бути успішним та не мати потреб? Існує три речі, що дозволяють вийти на новий рівень: навчитися більше заробляти; охороняти гроші, а також навчитися примножувати їх.

Аналіз фінансових рухів

Важливо брати під контроль надходження і витрати, фіксувати їх. Якщо людина шукає шляхи, як збільшити дохід, її мозок починає працювати в цьому напрямку.

Плати собі!

Більшість бюджету йде на щомісячні витрати. Важливим фактором є принцип - «заплатити самому ж собі». Це означає навчитися «відкладати». Збирають гроші, на різні потреби, щоб купити щось потрібне, але важливо мати запас грошей для зростання і свого особистого капіталу.

Зберегти і примножити!

Важливо розумно розпоряджатися заощадженнями. Зробити на якийсь час фінанси недоторканними. Є такий термін «грошоулавлювач» - коли можна продати, то, що має матеріальну цінність? Подумайте, що можна продати.

Фінансові переконання і як вони впливають?

У метушні робочих буднів, гонитві за прибутком вкрай важливо зупинитися. Зробити паузу для критичного аналізу - «де я перебуваю і куди рухаюся, яка у мене перспектива?». Якщо ви це робите, значить підходите до свого бізнесу і кар'єрі усвідомлено.

Мати план і стратегію

Все, що не зацифровано - не піддається контролю! Треба визначити часи, потрібні показники, зобразити ефективність у цифрах. Пам’ятайте, дохід людини рідко перевищує його особистий розвиток! Всі ми знаходимося приблизно в рівних умовах. У нас є доступ до інформації, для всіх діють однакові закони. Можливо, різні капітали на початку, грошей або навичок, але є однакові можливості, час у добі, здоров'я та енергія, інтернет…

Геть помилкові установки!

Кожна людина переконує себе, чому неможливо досягти більше, має внутрішні переконання, що це неможливо. У підставі безгрошів'я - обмежують думки. Тому, перевірте які невірні установки з приводу фінансів у вас є.

Підіб’ємо підсумки:

- багато працюємо руками, мало головою - будуть маленькі доходи;

- важливо попрощатися з помилковими переконаннями про себе;

- дозволити собі бути багатим;

- почати діяти!