Скільки приблизно коштують такі тести? Генетичні аналізи точні чи може бути похибка? Які матеріали потрібні для аналізу? Інтелект – це генетика? Схильність до повноти передається генетично?

Про це і не тільки в програмі «Медичний контекст» на Radio М: https://www.facebook.com/radiom.ua/videos/938801161067328/

Всі люди приблизно на 99,9% схожі між собою, але цей 0,1% робить нас унікальними та неповторними. Саме цей процент й досліджують науковці, а також послідовність та інтерпретацію, як він читається.

Адже те, що зашифровано в нашому геномі дає нам велику силу. Завдяки чому, ми можемо побачити наші слабкі та сильні сторони, і зробити так, щоб ми наші слабкі сторони нівелювали, і спиралися, як на дві стопи, на свою силу. У кожного з нас є своя сила і вона зашифрована у нашому ДНК. Наша задача - підняти її на поверхню та подивитися, в чому вона полягає.

Разом з тим, дуже важливо, який спосіб життя веде людина. Генетика генетикою, але якщо дитина народжується і не прислуховується до своєї автентичності та порушує закони своєї генетики. На приклад, їй заборонено, але вона вживає алкоголь або нюхає цигарковий дим, тоді стан її здоров’я погіршується ще на ранньому етапі, хоча спочатку це була здорова людина.

На скільки правдиві генетичні тести?

  • Є популяційні або як ми ще їх називаємо «розважальні» тести. Коли людині цікаво дізнатись щось нове про себе: яке в неї буде волосся, чи є в неї до чогось схильності, скільки вона може вживати алкоголю, що вона може їсти та інше. Такі тести досить поверхневі і недорогі. Ціна починається від 300 грн.
  • Є тести високо діагностичні, коли вони необхідні, тому що є серйозні захворювання та потрібно підібрати правильне лікування. Такий тест високо інформативний і зробити підробку майже неможливо, тому ціна на них вже висока.

Чи відповідає генетика за інтелект?

Так, на 100% це генетика.

Чи є тест, який визначає, як працює організм людини, щоб визначити дієту для схуднення?

Він називається нутрі генетичний тест. При цьому дуже важливо знайти досвідченого лікаря, який потім на основі результатів, зможе інтерпретувати його та правильно прочитати.

Схильність до повноти передається генетично?

Так, але також важливо, який спосіб життя веде людина.

Якщо людина хоче зробити перевірку генів, з чого їй потрібно починати?

Найголовніше, потрібно прийти на прийом до кваліфікованого лікаря, у якого є фундаментальні знання та досвід. Він або вона розпише, які гени потрібно перевірити у вашій ситуації. Ви здасте аналізи, і потім цей лікар зможе їх правильно інтерпретувати і дати правильні рекомендації. Тільки так і ніяк інакше.