У нашій програмі «Епідемія доброти» маленький ювілей – 40 програм, в яких ми говоримо про те, як розповсюджувати навколо себе любов та доброту. В Біблії є чудовий вірш, який звучить так: «Не будь переможений злом, а перемагай зло добром».

Тільки доброта, любов, уважність, милосердя перемагає суцільну темряву, апатію, розпач та інше. Ось тому так важливо вчитися та робити такі корисні речі, як акумулювати в собі доброту, допомагати собі та людям, помічати в собі та в інших брак ресурсу, іноді вміти відмовляти, радіти та рухатися вперед. Це непроста задачка, особливо зважаючи в якій час ми всі живемо.

Чому це важливо саме зараз?

Бо саме зараз людям дуже важко і вони потребують підтримки, прикладу, допомоги. Багато хто з людей говорить, що відчуває суцільну темряву. Тому для них важливо знати, що є інші люди, які також переживають кризи та борються з подібними проблемами. Що вони такі не одні. Що є люди, які можуть їх надихнути своїм досвідом.

Як можна надихатися чужим досвідом?

Зараз є багато відео, соціальних мереж, в якій люди діляться своїми історіями. В них ми бачимо наших з вами земляків, які показують іншим свій шлях, свої труднощі, скорботи, свою працю і до чого все це призвело.  Шукати достойні приклади в нашій історії. Адже і до нас жили люди, які робили свою роботу, переживали різні труднощі, іноді дуже важкі, але все одно шукали сили та рухалися вперед. На приклад, ми можемо згадати княгиню Ольгу та  Степана Бандеру. Коли вони жили, вони навіть не думали, що ми будемо знати про їх дні народження, будемо співати про них пісні.

Думаю, кожен з нас хотів би прожити своє життя так, щоб потім нащадки ним пишалися. Дякувати Богу, зараз кожен з нас має можливість робити дуже важливі та серйозні речі, які достойні найвищої похвали й подяки.

Читати Біблію і брати приклад з Господа. Наш Бог – добрий. Він розуміє, що таке біль, втрати, відчай. І саме, тому що розуміє, Він хоче і може допомогти кожному з нас. Іноді люди не вірять в Божу доброту, але погляньте на хрест, на якому був розп’ятий Ісус Христос. Господь так полюбив цей світ, кожного грішника, що замість нас послав на хрест Свого улюбленого Сина - Ісуса Христа. Це було важко. Син Божий страждав на хресті, благав Отця не залишати Його, помер, але потім Він переміг гріх і воскрес. І зараз хоче допомогти кожному з нас.

Робити добро – це вибір. Ми не вимушені це робити, але кожен з нас це обирає робити кожен день. І ми вже зараз бачимо неймовірні результати. Ми тримаємося, і весь світ спостерігає, які українці мужні, сильні, вольові. Це заслуга кожного з нас. Тих, хто бере на себе ініціативу, не бояться щось робити, бере відповідальність, іноді помиляється, але потім виправляється та рухається далі. Але ще не час розслаблятися. Нам потрібно й далі працювати, щоб доброти в нашій країні ставало більше і більше, щоб люди мали зцілення, і щоб темрява, на решті, відступила.