Дружба - це гарні, теплі взаємовідносини, які об’єднують спільні відносини, чи спільний спосіб життя, чи спільну мету, до якої люди йдуть. Таким чином такі відносини дають можливість довіряти один одному.

Спочатку в нашому житті з’являються друзі у школі, з якими нас поєднують спільні погляди та навчання. Коли шкільне навчання закінчується, то зв’язки зі шкільними друзями потроху втрачаються. Потім починається студентське життя і нові друзі. Потім робота або справа і знову ж нові знайомі.

Але з роками людина розуміє, що не кожного, з яким вона має спільні справи, можна назвати дійсно другом. А бувають такі люди, яких можна назвати друзями на все життя, коли не зважаючи на обставини, ти відчуваєш їх підтримку та допомогу. Також, на жаль, бувають люди, яким ти довіряв, відкривав душу, а вони у певний час тебе зрадили.

В Біблії згадується дружба. Найголовніший приклад для нас ідеального друга – це Ісус Христос, Який показав дружбу та відданість, коли Він за Своїх друзів відав життя. При цьому другом Ісуса може стати будь-хто з нас. Також є такий приклад, коли Мойсей розмовляв з Богом «лицем до лиця, як з другом».

Щоб мати друзів, людина й сама повинна бути товариською. Як це має проявлятися?

  • По-перше, повинна бути любов до ближнього, прощення, розуміння що кожен з нас не ідеальний. У друга може бути інша точка зору і слід його зрозуміти.
  • По-друге, добре, коли вас об’єднує спільна мета та ціль.
  • По-третє, коли в нас є Бог, який допомагає, то в нас є спільна мета, яка скріплює стосунки.
  • По-четверте, не треба користуватися прихильністю свого друга. Бо зазвичай, коли у людині є кошти, є соціальний статус, в таких випадках у нього багато прихильних. А коли закінчуються гроші, на жаль, закінчуються і друзі.

Як побудувати товариські стосунки з людиною, яка тебе зацікавили? Проводити час з цією людиною. Запрошувати в гості та спілкуватися. Требо вивчити її, щоб зрозуміти погляди та зрозуміти для себе: «Вона мені здалась доброю чи є такою насправді?» Бо часто буває, що люди просто надягають  маски, щоб здаватися тими, ким вони не є насправді.

Деяких людей турбує питання: «Чи можлива дружба в соціальних мережах?» Наш гість ось що думає з цього приводу: «Я вважаю що можлива, але віртуальне життя, це не справжнє життя, тому лише через віртуальність не можливо розпізнати людину на скільки вона щира. На жаль багато людей, зокрема підлітки, клюють на цю вудочку».

В кінці програми гість підбив підсумок, що людина, яка має справжнього друга – щаслива. Але дружбу потрібно берегти, а тому треба проявляти один до одного любов, повагу та зрозумілість. Саме це буде запорукою вашої довгої дружби.