Ми були дуже зайняті підготовкою до Різдва, але якщо ми забуваємо про головне, то втрачаємо дуже багато!

Якщо ми цілий тиждень займалися прибиранням, щоб усе було ідеально чисте у квартирі, але не згадаємо в цей день про Ісуса, то ми не більше чим хороші господарі.

Якщо ми наготуємо дуже багато смачних страв, що аж столи будуть переповнені, десерти, пригощання, ідеально сервірований стіл, але в цій метушні я втрачаю радість Різдва, то я не більше, чим просто кухар.

Якщо ми прикрасили увесь будинок різдвяною символікою і декорацією, але не згадую про Христа, то я не більше, чим просто дизайнер чи декоратор.

Різдвяна метушня:

обтяжує руки важкими подарунковими пакетами, але не полегшує тривогу; 

спустошує гаманці, але не наповнює серце; 

приносить сюрпризи, але не дарує світ.

Важливо пам’ятати, що після свят свічки згаснуть, емоції вщухнуть, подарунки зіпсуються, торти будуть з'їджені, різдвяна ялинка посиплеться, але Божественний подарунок в особі Ісуса Христа залишиться вічно!

Народження Ісуса - це обіцяний Богом подарунок для кожної душі

- це виконання стародавнього пророцтва

- це відновлення єдності творіння з Творцем

- це добра звістка для усіх людей

- це новий час благодаті

- це спасіння для всього світу!

У ці святкові дні усі вітаються: Христос народився - Славімо Його! Це є дуже гарна традиція, яка передалася нам нашими предками. Але чи розуміють люди значення цих слів, якими вітаються? Дуже надіюсь, що так.

Ісая прорік ще за 700 років до народження Христа, що діва в утробі зачне і сина породить і дадуть йому ім’я Емануїл, що в перекладі є з нами Бог. Так і сталося, Сам Бог Син зійшов на землю і став людиною.

Раніше Бог був далекий і чужий, а тепер в Ісусі Христі Він став рідний і близький. Колись Він тільки промовляв з неба, а тепер перебуває у нас Духом Святим і говорить з середини. Колись Законом карав за кожен гріх, навіть смертю, а тепер благодаттю милує і «Своєю добрістю провадить нас до покаяння» (Рим.2:4). Колись перебував тільки в Святая святих, а тепер «там де двоє і троє, там і Він серед них» (Мт.18:20). Колись тільки Священники мали змогу увійти в Його присутність, а тепер Він розірвав завісу, щоб «кожен хто прагне міг прийти до Нього». Він Сам тепер каже: «прийдіть до Мене всі струджені і обтяжені і Я заспокою вас» (Мв.11:28).

Особа Ісуса Христа є дуже унікальною, тому святкувати Його народження це велика подія. 

Ви тільки задумайтесь над тим, як Ісус вплинув на увесь світ:

  • Він не написав жодної книги, але всі бібліотеки нашої країни не вмістять книг написаних про Нього.
  • Він не написав жодної пісні, але Він дав тему, для стількох пісень, скільки не дали всі композитори разом узяті.
  • Він не заснував власної школи, але всі школи світу не можуть похвалитися такою кількістю учнів, як у Нього.
  • Він ніколи не був головнокомандувачем війська, але в жодного генерала ніколи не було стільки добровольців, як у Нього.
  • Він ніколи не займався медициною, але зцілив більше розбитих сердець, ніж усі лікарі світу.

Будь схожий на Нього. Будь схожий на Ісуса!

Нехай народжений Ісус народиться і в наших серцях!

Христос народився! Славімо Його!