Коли ми влаштовуємось на роботу, ми підписуємо контракт з роботодавцем, і абсолютно спокійні й упевнені, що зарплатню нам, обов`язково дадуть у повному обсязі! Приємно, коли твоя робота дорого оплачується! А ще приємніше коли тебе цінують і поважають як працівника, і хоч зрідка, але видають гонорар!))) Так і жити краще, коли знаєш, що за твій труд завжди є винагорода!

Мудрий Соломон колись сказав так: "І я бачив, що нема чоловікові кращого, як ділами своїми радіти.."

Ми сіємо зерно чи садимо дерева і вкладаємо всі свої сили і терпіння, щоб зібрати достойний урожай – це плоди нашої праці, це і є наша зарплата! А що, коли ти працюєш, працюєш, а нічого не видно! Ці  фрази ми знаємо дуже добре, адже ми дружини і мами!

- «Що ти робила цілісінький день, що ти так втомилася? Ти ж з дітьми вдома СИДИШ!»  

- «Немає вечері? Ти не встигла? А що ти робила?»

- «Чого ти така замучена? Що за вигляд, де зачіска, посмішка... чому вдома такий безлад?». 

Часто саме з такими словами чоловіки зустрічають на порозі своїх дружин! Погодьтеся, у кожного таке хоч б раз, але було! І наша сім’я - не виключення! Ми виховуємо маленького синочка, я дружина і мама! І реально часом робиш, робиш, а нічого не видно і тут приходить чоловік з роботи. Картина зрозуміла! Але як з цього не робити трагедію?... Не робити з себе жертву, а з нього, бездушне створіння, якому би тільки поїсти, поспати і не чіпати! Насправді, все починається з взаєморозуміння один одного!

Апостол Петро говорить у своєму посланні 1Пет 3:7: "Чоловіки, живіть разом із дружинами за розумом, як зо слабкішою жіночою посудиною, і виявляйте їм честь,..."

І жінкам: 1Пет 3:1 "дружини, коріться своїм чоловікам, ..."

Як чоловікам, так і дружинам Петро дає настанови від Бога, Який є Богом миру і порядку! Який і Створив сім’ю!

Але чоловік, який на роботі - отримує зарплатню. Все справедливо, так і має бути! Він відчуває себе справжнім чоловіком, який забезпечує свою сім’ю !

Але чим займається дружина у декреті??? Хто і яку зарплатню платить їй? І за яку роботу? 

Згадую свою Маму, яка днями на проліт опікувалася нами! Вона дуже любила чистоту і порядок, а на плиті завжди була смачна приготовлена їжа! Нас у сім’ї 12 дітей! Скільки роботи вона робила, все старалася для нас, для тата і для сусідських дітей, які кожного дня гралися у нас на подвір’ї! Так, вона була в декреті, а ще шила на старенькій машинці і не брала у людей гроші, ніколи не називала ціну своїй роботі. Люди давали скільки були спроможні дати!

Ніхто не оплачував її роботу! Тому що до цих пір, цій роботі ніхто не посмів назвати ціну! Вона безцінна! Ми душі, в які вона вкладала свою власну, не чекаючи віддачі!...

Чоловіки! Якщо вам не подобається дружина в старому халаті і з поганою зачіскою, то у вас завжди є унікальна можливість сходити на ринок або в магазин, та і взагалі можна нікуди не ходити (так як ви не завжди це любите). Просто замовте в Інтернеті, новенький халат, який вам подобається і подаруйте дружині, замість потоків «соплів» і нарікань, зробіть маленьку приємність. Ви просто не уявляєте як це змінить ваші стосунки у кращу сторону!

А ще краще коли ви, як тато, «посидите» з дітками хоча б два дні, без дружини, запевняю вас, ви по-іншому будете дивитись на життя в декреті! І все ж таки захочете повезти її на курорт! Але вже справжній, з сонцем, морем і піском!)

Знаєте в чому секрет всіх жінок? Спробуйте взяти собі це за лайфхак.

Ідучи додому після важкого дня, купіть дружині гарну «квіточку» або якщо хочете - букет! Та почніть з маленького. Принесіть додому і подаруйте їй... якщо будете так робити часто, ви помітите, що вона встигатиме все! І буде чекати на вас вдома вже не так як раніше!

Нам жінкам так потрібні справжні чоловіки, які допоможуть зав’язати шнурки, коли через «пузіко» ми не бачимо власних ніг. Коли вже дістала кухня, а тут голос: «давай замовимо піцу», коли зранку: «поспи, я приготую сніданок», чи « я погуляю з дітьми»... «я помию посуд»...

Скажу відверто, це є наша зарплата і більшого для щасливого життя в декреті не треба! Трішки розуміння один до одного і любові, без якої ми не зможемо жити далі!

Адже, саме вона Любов рухає нашими серцями! Коли ви любите, то ви поступатиме з іншим саме так:

1Кор 13:4-8: "Любов довготерпить, любов милосердствує, не заздрить, любов не величається, не надимається, не поводиться нечемно, не шукає тільки свого, не рветься до гніву, не думає лихого, не радіє з неправди, але тішиться правдою, усе зносить, вірить у все, сподівається всього, усе терпить! Ніколи любов не перестає!...

Перечитуйте ці рядки, коли Вам буде важко зрозуміти свою половинку...