Як ви думаєте, чи трапляються сьогодні чудеса? У наш раціональний і науковий вік мало хто сприймає такі історії як правду. Більшість скептично посміхаються, коли чують, що Ісус колись робив надзвичайні чудеса. Але чи, насправді, все це фантазії хворих людей і міфи древності? 

Тепер є дуже багато ілюзіоністів, які своїми хитростями, майстерністю рук і технікою, обманюють людське око і створюють ефект чуда чи надприродної сили. І всі в захваті хвалять цих людей і дивуються їхній силі. Але проходить декілька років і з’являється відео “Разоблачение иллюзионистов”, де показують як легко це все робиться і, що то було далеко не чудо, а обман. 

Попри всі намагання науки спростувати чудеса у Біблії, чим більше вони досліджують, тим більше переконуються, що те все правда. Ось деякі факти:

  1. На дні Червоного моря науковці знайшли фараонові колісниці і обладунки його війська. Це означає, що історія про перехід ізраїльським народом Червоного моря по дну не міф, а правда. 
  2. Археологи відкопали надгробний камінь 1-го століття, де було написано: Яків, брат Ісуса Христа. Дані розкопки підтверджують історичність особи Ісуса Христа, що насправді була така людина і те, що написано в Біблії про неї - то є правда. 
  3. Гідрологи з Японії і Англії заявили, що всі об'єкти некрополя Гізи, включаючи піраміди і Сфінкса, мають ознаки ерозії. На їх думку, це свідчить про те, що район був затоплений. Це сліди не Нілу, а потопу - могутнього розливу води. Вчені прийшли до висновку, що потік води йшов з півночі на південь, а приблизна дата катастрофи - 2- 4 тис. років до н. е. Що приблизно збігається з біблійною датою потопу і це наукове підтвердження того, що таке чудо як всесвітній потоп було і це міф.

Таких підтверджень є дуже багато і вони вселяють довіру до Священного Писання, що воно є достовірним джерелом, якому можна вірити.

Як вам чудо зцілення сліпого чи хромого? А як на рахунок воскресіння Лазаря? Так, це унікальні історії, які захоплюють подих. Ніхто з сучасників Лазаря чи, навіть, ворогів Христа не могли спростувати чи висміяти чудо Ісуса, тому що Лазар був мертвий, а зараз стоїть перед ними живий. Тому це був беззаперечний факт.

Чи змінився Бог сьогодні? Чи має Він таку ж силу робити чудеса у наші дні? 

Біблія пише, що Бог незмінний, Він учора, сьогодні і навіки той самий. Тому Він не змінився.

У моєму житті Бог також зробив чудо. Коли мені було 11 років і я катався на велосипеді, то мене збив п’яний водій на машині. Лікарі сказали, що шансів вижити немає, гематома головного мозку в скроневій області черепа, дуже близько до віска, дістатися дуже майже неможливо. Ніхто з лікарів не хотів братися за це, тому що це надто небезпечно. Наука тут була безсила. Всі просто розводили руками. Я лежав у комі і хвилини мого життя спливали дуже швидко. Серед ночі приїхав нейрохірург, який наважився на дану операцію. Але батькам ніяких шансів не давав, він сказав, що навіть, якщо я виживу, то буду паралізованим. Їм залишалося купувати або коробку, або коляску. Молилися всі родичі  і багато церков, і Бог зробив чудо. Я пережив дві операції на голову і через 5 днів вийшов з коми. Це був шок для всіх лікарів і це була явна рука Бога.

Ви запитаєте мене чи вірю я в чудеса? Так вірю, тому що пережив це на власному досвіді. Для мене не залишається сумнівів у тому, що для Бога немає неможливої жодної речі, і що Він сьогодні, як і раніше, творить чудеса.

А ви вірите в чудеса?