Який Він - Бог-Отець? Що ми можемо про Нього дізнатися? Програма «Хто Він?» про саму культову Особистість у світі з ведучою Любов'ю Гасановою та гостем - Сергієм Наколом, пастором і магістром теологічних наук.

Про Бога ми можемо дізнаватися по-різному: через розглядання природи, Біблію, а ще через життя Ісуса Христа. Адже Христос був на 100% людиною і на 100% показував Самого Бога.

Що завдяки Біблії, ми можемо дізнатися про життя Ісуса Христа?

  1. У Христа були риси характеру, які найбільш яскраво показують характер Бога. Це любов, співчуття, щирість, справедливість, милосердя до різних категорій людей, і навіть до тих, хто з точки зору культури, був негідний Його.
  2. Син Бога народився в хліві. У тій культурі хлів знаходився в самому будинку на першому поверсі. Хоча Він міг би народитися в палаці серед титулованих людей. (І в цьому теж проявилася природа Христа). Він народився, як Цар світу, але ототожнюючи Себе з самими жебраками, убогими та простими людьми. З цієї причини християнство так швидко почало зростати серед рабів, жінок, бідняків та робітників.
  3. Якщо подивитися на життя Христа, можна помітити, що Його завжди оточували натовпи хворих, бідних, жінок легкої поведінки, грішників і митарів. Чому? Христос спілкувався з усіма, але проблема була в тому, що багаті, знатні люди, освічені фарисеї, вважали себе «здоровими» і не потребували Бога. А ось бідні, прості та грішні, як раз розуміли свою потребу в Бозі. Ці люди слухали Христа, і їх життя почало змінюватися.
  4. Христос говорив з тими, хто хотів Його слухати. Це приклад для нас. Нам теж потрібно говорити, служити та допомагати тільки тим, хто приймає нас в ім'я Ісуса Христа і не нав'язувати себе іншим людям. Коли Ісус посилав на проповідь Своїх учнів, Він говорив: «Проповідуйте всім (не тільки бідним та нужденним), і хто прийме вас, там і залишайтеся».
  5. У цьому світі, коли людина хоче показати свою вагомість, вона хизується своєю роботою, доходом, бізнесом, майном, успіхом і впливовими друзями. Богу ж це все не потрібно. Він знав, хто Він є і не потребував в тому, щоб комусь щось доводити.
  6. Христос омив ноги Своїм учням, тим самим, зламавши мирські стереотипи про статус. Адже в той час мити ноги мав найнижчий раб. Але Христос це зробив. Він показав, що Той, хто хоче бути головним, повинен бути всім слугою.
  7. Перед розп'яттям, в Гефсиманському саду відбулася зустріч Христа з Богом Отцем. Це був дуже складний період в житті Ісуса. Він знав, що Йому належить пройти та молився. Він все розумів. Йому було погано, страшно, по своїй людській природі, Він не хотів проходити цей шлях. Але Він вилив Своє серце і потім змирився. Тут ми бачимо Бога з людським обличчям.

На завершення програми гість зробив висновок, що християнство - це єдина релігія, в якій Бог так близький до людей.