Чи є у хлопця обовʼязок оплачувати побачення? Що робити, якщо хлопець бідний, та чи варто в цьому випадку будувати сімʼю? Як фінанси впливають на стосунки? Про це й про інше спробуємо дізнатися у програмі «Про фінанси»

Також цей ефір можна подивитися за посиланням: https://www.youtube.com/watch?v=26-nAD8GwuQ

 

Чи є у хлопця обовʼязок оплачувати побачення?

Якось в нашій країні повелося, що не завжди, але зазвичай, коли хлопець запрошує дівчину на побачення, він бере на себе відповідальність за фінансові витрати: квитки, їжу, проїзд.

Розставимо у цьому питанні всі точки над «І». Насправді чоловік не зобов’язаний це робити. Якщо він це робить, то з точки зору чоловічності та мужності, це правильно і красиво. Тобто у нього не має прямого обов’язку, а є лише його особисте бажання.

Дівчина не має права цього вимагати, і підходити до цього питання, що він має це робити. Ні, хлопець або хоче це робити, або не хоче. Так, це красиво, мужньо, але він не зобов’язаний.

Припустимо, що хлопець все ж таки вирішив заплатити, чи має дівчина відчувати вину і зобов’язання, що тепер  вона також має його щось дати у відповідь?

Ні, тому що ми робимо те, що хочемо робити. Якщо хлопець оплатив рахунок у ресторані, купив квитки або ще щось, він це зробив, тому що це його бажання. Це ні до чого не зобов’язує дівчину.

Так, існує думка, якщо кавалер за щось заплатив, то дівчина повинна йому відплатити поцілунками або лягти у ліжко. Це дурість, бо тоді це не побачення, а якийсь бартер.

На кожному етапі стосунків люди роблять тільки ті речі, які вони хочуть робити. Частина з них – це піклування. Дівчина зі свого боку робить те, що вона хоче. Люди дивляться один на одного і розуміють, чи їм це підходить, чи ні. В цьому плані ніхто ніщо нікому не винний.

Як правильно реагувати дівчині, коли вона йде на побачення, а кінці приносять рахунок і хлопець каже: «Давай з тобою розділимо це рахунок»?

Дуже багато залежить від тієї мотивації, з якою чоловік це робить. Якщо він це робить, тому що у нього немає грошей, це одна лінія розвитку подій. Дівчина думає, чи хоче вона взагалі будувати відносини з хлопцем, який не може навіть заплатити за вечерю. Якщо хлопець це робить, щоб її перевірити, це інша гілка розвитку подій.

Якщо хлопець вважає, що у партнерських стосунках це нормально, тоді дівчина повинна вирішити, чи хоче вона у майбутньому так само жити 50х50: скидатися порівну на комуналку, на їжу, на те, щоб дитині щось купити. 

Чи має значення матеріальний статок, коли людина тільки починає відносини? На що варто звертати увагу?

Головне, щоб дівчина дивилася на амбіції хлопця: чи вони у нього є, чи їх не має. Навіть, якщо зараз у нього не все добро з грошима. Він може лише щось маленьке зараз оплатити, але вона бачить, що він проводить якийсь час з нею, а потім йде вчитися, читає книжки, шукає поради, розвивається. Тоді дуже ймовірно, що він досягне мети. Тому нормально, коли вони ще зустрічаються, вони молоді, і у них не багато грошей, але є амбіції.

Проблема в тому, якщо йому вже умовно 30 років. Дівчина бачить, що він просто ходить на роботу, його більш-менш все влаштовує. Він не намагається зробити якихось речей, щоб у нього щось змінилося. Тоді дівчині потрібно себе запитати, чи готова вона в майбутньому тягнути цю сім’ю на рівні з ним. Якщо для неї це ок, і вона цього хоче, тоді дійсно ок. Якщо для дівчини це не нормально, тоді їй варто пошукати того, у кого є амбіції.

Якщо у хлопця є амбіції, але наразі він не заробляє зараз так, щоб міг спокійно запросити та заплатити за двох?

Тут є дві крайності. Одна крайність, коли хлопець говорить, що взагалі не буде ні з ким зустрічатися та будувати стосунки до тих пір поки у нього не буде матеріальної бази – квартири, машини, заробітку. Інша крайність – коли взагалі нічого немає, але хлопець все одно будує відносини.

Розумна поведінка десь посередині. Хлопець розуміє, що зараз з грошима не дуже, і він може чесно про це сказати дівчині, яка йому сильно подобається. Вона також може захотіти пройти цей шлях разом з ним, або не захотіти.

Проблема в тому, що деякі дівчата починають зустрічатися зі слабкими чоловіками, думаючи, що після весілля щось зміниться, більшість прикладів показує, що нічого не зміниться.

Як тема фінансів, оплати впливає на тему відносин та майбутній розвиток?

Тема фінансів дуже впливає на відносини, тому що за все у цьому світі відповідає золото та срібло. Для великої кількості людей гроші асоціюються з виживанням. Навіть, якщо, на приклад, людина хвора, але у неї є гроші, вона може себе більш-менш добре почувати.

Проблеми починаються тоді, коли з часом виявляється, що у жінки нормальні фінансові амбіції. Вона хоче якийсь розвиток в сім’ї, а хлопця все влаштовує. Тобто він не тягне того, чого хоче жінка. Тому краще з самого початку обирати собі ту людину, з якої ви будете на одній хвилі.