Яке громадянство важливіше за всіх громадянств цього світу? Як отримати громадянство цієї держави та що воно нам дає? Про це йшлося у програмі «Реформація», ведучого Віталія Терюка, гостем був пастор церкви Віталій Казаченко.

Кожна людина народжується в якійсь державі. Ця інформація спочатку записується в її свідоцтві про народження, потім в паспорті, який підтверджує приналежність до тієї чи іншої держави та її законів. Також якщо є бажання можна поміняти своє громадянство на громадянство більш розвиненої країни, а то й отримати декілька громадянств. Може бути це і не погано, але є ще одне громадянство, більш важливе, отримання якого гарантує вічність поруч з Богом. Це небесне громадянство.

Як отримати небесне громадянство? Кожна людина, яка вважає себе християнином, повинна розуміти істину, що наше проживання на Небесах. Про це говорить апостол Павло в Посланні до Филип'ян 3:20 «Звідки й чекаємо Спасителя нашого Господа Ісуса Христа». Щоб бути переконаним у тому, що у нас є громадянство Царства Божого, потрібно перевірити своє серце:

  1. Чи дійсно я вірю, що Ісус Христос Господь і Спаситель мого життя?
  2. Чи дійсно я вірю, що Він помер на Голгофському хресті та забрав мої гріхи?
  3. Чи дійсно я вірю, що Господь воскрес на третій день для мого виправдання?

Якщо я в це вірю й не соромлюся про це говорити, то я дійсно є громадянином Царства Небесного. Так, ми продовжуємо фізично жити в цьому земному світі, проте, віруючи в Ісуса Христа як в Господа та Спасителя, ми є одночасно жителями Царства Божого.

Погодьтеся, коли ми хочемо отримати громадянство якоїсь країни, ми приймаємо закони цієї країни, зобов'язуємося їх виконувати, вчимо мову та користуємося правами й обов'язками. А коли ми порушуємо правила, не знаючи закону, це не знімає з нас відповідальності. Подібна ситуація з громадянством Царства Небесного. У Нього теж є свої принципи та правила поведінки праведного життя. Вони прописані в Біблії.

З Біблії ми дізнаємося, що праведність дарується нам з Божої ласки, якщо ми увірували в Христа, а праведні вчинки – це наша відповідальність. Ми не зобов'язані так поступати, нас ніхто не змушує. Це наш вибір жити та поступати по принципах Слова Божого. Наприклад, прощати та любити людей, шанувати батьків, не красти, не зневажали начальства та багато іншого.

Наостанок, гість наголосів, що фізичний світ, в якому ми живемо, лежить у злі. І багато людей постійно відчувають страх, стрес, нужду, хвороби та багато іншого. Тому на нас, на всіх, хто вважає себе християнами, лежить відповідальність вказувати людям на Бога та поводитися, як громадяни Небесного Царства. Це можна робити всюди, де ми знаходимося: на своєму підприємстві, на роботі, в колі сім'ї та знайомих. Своєю чесністю, старанністю, милосердям та вірою в Бога ми будемо являти світло, яке так необхідно цьому світу.