Чому порнографію ми називаємо проблемою, та чи взагалі, може це і не проблема? Про це ми детально поговорили з ведучим програми «Про Стосунки» Дмитром Остапенко.

Також цей ефір можна подивитися за посиланням

 

Ви знали, що в нашій країні діє закон «Про захист суспільної моралі», у 2-й статті якого чітко вказано: «Виробництво та обіг у будь-якій формі продукції порнографічного характеру в Україні забороняються». Але насправді статистика говорить про те, що це проблема, з якою стикається як чоловіки, так і жінки в Україні. У 2019 році наша країна зайняла 16 місце серед країн, які щоденно заходили на порнографічні сайти.

Безперечно, це не те досягнення, якому потрібно радіти, але дякувати Богу, що не перше місце. Все тому, що порнографія – це однозначно погано, бо викликає залежність у чоловіків. Адже чим більше чоловік поглинає порнографію, тим менше у нього сексуально-емоційного зв’язку з дружиною, що вкрай негативно позначається на їх взаєминах.

Чому шкідливо неодруженим хлопцям та дівчатам дивитися фільми порнографічного змісту?

Припустимо, що хлопець, ще у підлітковому віці почав дивитися порнографічні фільми та «поглинав» їх протягом 5 чи 7 років. Потім він зустрів гарну дівчину, зробив їй пропозицію та одружився. У них утворився шлюб, але оці 7 років переглядів, які у нього до цього були до шлюбу, вони нікуди не ділися. Одруження – це не момент, коли все його минуле, спогади, пам’ять обнулилися. Ні. Він продовжує мати ті ж самі звички.

За ці 7 років, що він дивився порнографію, він бачив, припустимо, близько 250 різноманітних акторок, які в різних локаціях та позах витворяли з чоловіками неймовірні штуки. У нього всі ці картинки, всі ці мультики з ним залишилися.

У нього з’являються реальні відносини з реальною дівчиною, у якої, на приклад, є зайвий кілограмчик на животі, якась родимка або ще щось. Вона поводиться не так, як поводять себе всі дівчата-актриси у фільмах. А хлопцю з таким великим порнографічним досвідом, є з ким порівнювати.

У такого хлопця перші декілька тижнів, місяців з дружиною проходить добре, але потім він знову повертається до порнографії, тому що саме там він збуджується, саме там все відбувається набагато швидше. Бо коли з дружиною займаються реальним сексом, він розуміє що йому цього не достатньо. Саме тому величезна кількість чоловіків приходять до консультанта зі словами: «Ми думали, що після того, як ми одружимося, у нас буде регулярний секс з дружиною. Що вона буде те й те, але вона не така…».

Тобто «чим сильніше людина годує свою уяву різними сексуальними фантазіями, тим складніше їй потім сфокусуватися на одній жінці, в якій є сильні та слабкі сторони. Тому боротися з цією заразою потрібно там, де ти є сьогодні».

Порнографія спотворює правильне уявлення про інтимність, яка має бути між чоловіком і дружиною, тому з самого початку порнографія – це була продукцією, яка знімається чоловіками для чоловіків. Тобто ці фільми знімали режисери-чоловіки, здебільшого для чоловіків.

Як саме порнографія спотворює інтимність?

Будь-який сексолог скаже, що жінка збуджується поступово. З прелюдії до початку процесу повинно пройти до 40 хвилин. Але, якщо людина включає фільм, де буде хтось когось цілувати тільки 40 хвилин, то вона просто вимкне його. Тому цей продукт показує стрімкий, динамічний, майже за секунди процес, який у реальному житті не відповідає дійсності. Але чоловік дивиться і думаю, що ось так круто. Потім він дивиться на своє дружину, які потрібен час, щоб «розгойдатися», і йому це не подобається. Коли знімається фільм, багато чого відбувається за кадром.

  • Для зйомок запрошуються професійні акторки, готові на будь-які умови. Зазвичай це не пересічні дівчата з вулиці, а травмовані акторки, яких часто зґвалтували у дитинстві, у яких «розроблені» геніталії. На камеру вона стогне, кричить, каже, що їй все подобається, але насправді ні про яке задоволення від сексу не йде мова.
  • Хлопець-актор приймає певні препарати, заходить в окрему кімнату з «професійною» дівчиною, яка за декілька секунд приводить його в бойову готовність. Він виходить на знімальний майданчик, вони з акторкою стають у правильну позу. Оператор все це все знімає. У хлопця всього 15 хвилин, він швидко все робить, а потім за лічені секунди «вибухає». Але нам цього не показують. Режисер бере тільки ці 15 секунд і вставляє їх в готовий матеріал.
  • Потім хлопець повертається до кімнати, де у нього на певних препаратах та за допомогою професійної дівчини все встає. Він знову входить в кадр, але вже з іншого ракурсу. Тобто за день вони можуть зробити 15-20 маленьких моментів, і за цей день він 15-20 разів повинен «вибухнути».
  • Після зйомок береться всього 20 хвилинний ролик, який показується глядачам. І вони, дивлячись, на це все думають – оце справжній коханець і коханка.

Якщо ми розуміємо, що це робиться протягом цілого знімального дня під впливом не добрих ліків, що про ни яке задоволення не йде мова, тоді ми зрозуміємо, що порнографія - це не еталон ніякого сексу. Це продукт, який потрібно зробити максимально швидко, динамічно, щоб чоловік в порнографії отримував ту картинку, яку він не бачить навколо себе. Коли чоловік в реальному житті зі своєю дружиною намагається зробити хоч 10% від того, що було в порнографії, він дивується, що їй чомусь боляче, неприємно, принизливо. Вона не збуджується за 3-4 секунди; не хоче одягати на себе різні костюми, поводиться геть по-іншому. У неї не має всіх цих механізмів, як у порноактрис. Бо реальна жінка не така.

Таким чином, порнографія у чоловіків спотворює уявлення про секс. Бо на відео він бачить одне, а в реальному житті інше. І чоловіки замість того, щоб зрозуміти, що це контент спотворив їх реальність, починають засуджувати свою дружину. Через що руйнується їх сексуально-емоційний зв’язок.