Одні жінки вважають, що без краси в цьому світі нічого не доб'єшся. Інші – що без розуму. А як думаєте ви? Що насправді вибрати чи може взагалі такий вибір не потрібен? Про це йшлось у програмі «Я – щаслива жінка» від ведучої психолога Тетяни Писаренко.

Рано чи пізно кожна жінка стає перед вибором: бути красивою чи не бути. Ставати розумною чи не ставати. Розвивати себе чи ні. Вчитися чи ні. І взагалі, що потрібно жінці, щоб бути щасливою?

Ми всі народилися в певному соціумі, в якому до 8 років сприймали себе через призму батьків та близьких людей. Багато батьків зазвичай програмують дівчинку на те, щоб вона була розумною: добре вчилася, була слухняною та виконувала всі завдання.

Коли дівчинка трохи підростає та йде до школи, вона починає помічати, що хлопчаки більше звертають увагу не на розум дівчаток, а на їх красу. У неї виникає потреба подобається протилежній статі. В якийсь момент думка батьків, які вважають, що треба добре вчитися, читати книги, отримувати оцінки, нівелюється. У дівчинки з'являється бажання бути красивою.

У підлітковому віці вона ще більше стверджується, що розумної бути не обов'язково, головне – краса або хоча б ілюзія краси. Цьому сприяють відомі блогери, моделі, телеведучі, які виглядають дуже гарно, але при цьому не завжди можуть похвалитися своїми розумовими здібностями. Дівчина бачить, що людям подобається красива картинка, нехай й оброблена фотошопом.

За школою слідує вступ до інституту. Зазвичай свідомі мами з татами наполягають, щоб дівчинка отримала вищу освіту. Але дівчинка вже розуміє, що в не в цьому криється успіх в житті. Вона бачить реальність, що у блогерів мільйони послідовників та величезні доходи. При тому, що вони ніде не навчалися. Дівчинка не хоче вчитися й здобувати знання. Їй хочеться модні речі та телефон з крутою камерою, щоб теж стати блогером з хорошим доходом.

Коли дівчинка ще підросте та захоче вийти заміж, вона зіткнеться з новою реальністю. Так, чоловіки люблять очима, так, для них дуже важлива краса жінки. Але і без розуму в сімейному житті нікуди. Жінка розуміє, що вона повинна бути розумною та красивою. А для цього повинна витрачати вдвічі більше зусиль.

Адже тільки розумна жінка може зберегти свою красу та вигідно підкреслити свій стиль. Що розумні чоловіки обирають розумних жінок. Але при цьому бути розумною – це не означає бути замінником тих чоловічих якостей, які є в чоловікові. Жінка повинна допомагати  чоловікові стати тим, ким він повинен стати. Адже за кожним успішним чоловіком стоїть розумна жінка.

Наостанок, гість дав пораду жінкам, щоб вони демонстрували свою красу, витонченість, стиль, але з мудрістю використовували свій розум, не виставляли його перед чоловіком і не намагались зайняти його місце. Таку розумну, мудру, гарну жінку чоловік гідно оцінить.

 

RadioM