Ніколи не смійся з бідного, бо ти не знаєш, що чекає тебе завтра!

Сьогодні ти забезпечений і багатий, а завтра можеш бути банкротом. Тому я для себе давно вирішив, що ніколи не можна хвалитися своїм статусом чи можливостями, бо вони можуть дуже скоро закінчитися. В США досить часто серед бездомних можеш зустріти високоосвічених і багатих людей у минулому, але через жорстку конкуренцію чи фінансову кризу вони прогоріли і залишилися без даху над головою. Це їх зламало, вони здалися під тиском системи і почали жебракувати. Вчора вони могли насміхатися з безхатьків, а сьогодні в такій же "шкурі".

Бідність - це не вирок чи прокляття, але це етап для формування характеру і розвитку особистості. Скільки відомих і успішних людей вийшли з бідних сімей, які терпіли скруту і вчилися виживати. Тому що діти багатих батьків звикають до подачок і легких грошей, і не спосібні самостійно заробляти на прожиття.

Як бідність так і багатство – перевірка на рідню і братство. Вірний друг залишиться з тобою і в бідності і в багатстві, тому що йому не потрібні твої кошти. "Бідний буває зненавиджений навіть близькими своїми, а у багатого багато друзів", - так сказав свого часу премудрий Соломон.

Бідним може бути той, хто не вміє контролювати свої витрати. Скільки б він не заробляв, він все тратить до копійки і ще й заходить в борги. “Багатий той, хто отримує більше, ніж витрачає; а бідний той, чиї витрати перевищують доходи. Хто купує зайве, зрештою продає необхідне”. Бенджамін Франклін.

“Важливо не те, скільки грошей ви заробляєте, а те, скільки грошей у вас залишається, як вони працюють на вас, і скільки поколінь ви зможете ними забезпечити” – Роберт Кійосакі, американський підприємець, інвестор.

Соломон також казав: “Лінюху, подивися на мурашку і навчися від неї. Ще трошки посидіти і полежати і прийде твоя бідність до хати твоєї”. Дехто так себе шанує, що не дозволяє собі навіть працювати. Через це і є бідним. “Лінь рухається так повільно, що її досить швидко наздоганяє бідність”. Бенджамін Франклін.

Бідний не той хто менше має, а той, хто меншого потребує. Багатий хоче здобути ще один мільйон, він ніколи не зупиниться на досягнутому, йому усе мало, в той же час бідний має менше, але він може бути задоволеним з того, що має і бути щасливішим багатого. 

“У багатих людей маленькі телевізори і великі бібліотеки, а в бідних – маленькі бібліотеки і великі телевізори” – Зіг Зіглар, фахівець в області мережевого маркетингу.

“Ваш приголомшливий мозок може підняти вас з убогості до багатства, перетворити вас з одинака на загального улюбленця, вивести з депресії, зробивши щасливим і радісним, – якщо ви правильно скористаєтеся ним” – Брайан Трейси, канадський бізнес-тренер.

Головне питання полягає в тому “як ми використовуємо закладений в нас потенціал?” Наскільки ростемо і розвиваємося у своїй спеціальності чи галузі? Куди я витрачаю свій час?

“Єдина різниця між багатим і бідним в тому, як вони використовують свій час” – Роберт Кійосакі, американський підприємець, інвестор.

Якщо я працюю підсобником і не бажаю вирости до майстра, то я ніколи не буду заробляти більше і не вийду з стану бідності. Якщо я не почну “заводити свій мозок” і вчитися чомусь новому у своїй професії, то я застряну у цій пуччіні назавжди. Поганий солдат, який не прагне стати генералом. Наша внутрішня мотивація до чогось кращого має бути рушійною силою до саморозвитку і до вдосконалення. 

Рухаючись так ми вирвемося із кільця “крысиных бегов” і почнемо жити вільно і самодостатньо!