Чому варто поїхати в Батумі? До чого потрібно бути готовим туристу? Що вас може здивувати в цій країні? Про це йшлося у програмі «Пакуй валізу» з її ведучими Тетяною Пінчук і Юлією Скорободач та гостем - Альоною Бондарчук - українкою, яка понад рік живе і працює у Грузії.

Нарешті з'явилася чудова новина для всіх мандрівників - Грузія відкрила свої обійми та готова приймати туристів з України! Для тих, хто засидівся на карантині та скучив за нескінченним морем, запаморочливими горами, смачною їжею і пригодами - Грузія кличе!

Альона стверджує, що обов'язково потрібно їхати в цьому році в подорож. А сонячний Батумі - найкраще місце для відпочинку. Звичайно ж, крім приморського міста в Грузії є й інші не менш прекрасні місця: Сванетія, Кахетія, Мцхета та ін.

Також вона радить побувати в Тбілісі. Це автентичне місто привело її в невимовне захоплення і відразу закохало у себе. Але все-таки перше місце в її серці посідає Батумі. І ось чому. Дівчина назвала свій список причин, чому обов'язково потрібно відвідати це місто.

Причина № 1: Привітні, доброзичливі люди. Якщо ти звернешся до когось за допомогою або загубишся, грузини відразу ж тобі допоможуть. І при цьому у туриста буде таке відчуття, ніби він їх знав багато років. У Батумі ніхто не відчуває себе втраченим або самотнім. Тут туристи - це частина сім'ї для грузина.

Причина № 2: Смачна їжа. Грузія - це кулінарний рай для гурманів. Тут дуже багато смачних страв: хачапурі по-аджарський, чахохбілі, хінкалі, курча Чкмерулі та ін.

Причина № 3: Безвіз та відкриті кордони. У зв'язку з пандемією вибір в українців не такий вже й великий. І від того Грузія стає ще більш привабливою. Хоча і без цього вона входила в 10 найулюбленіших і відвідуваних країн нашими туристами.

Причина № 4: Грузини розуміють російську мову. Особливо це актуально для тих туристів, хто не володіє іноземними мовами. Вони можуть приїхати до Грузії та не переживати, що не зможуть щось сказати, запитати або дізнатися.

Причина № 5: Природа. В Аджарії є Чорне море, гори, різної висоти водоспади, багато красивих парків та дивовижні види.

Причина № 6: Адекватні ціни. У Грузії прийнятні ціни, часто навіть нижче, ніж в Україні. Тому тут вільно можна пробувати місцеві страви та при цьому не переживати за свій гаманець.

Причина № 7: Пам'ятки. Батумі – найсучасніше місто в Грузії, але при цьому він зберіг автентичність Прекрасної епохи. Також тут багато цікавих статуй і незвичайних локацій, які обов'язково потрібно відвідати.

В кінці передачі гостя дала поради мандрівникам, які планують поїздку в Грузію: завжди торгуйтеся, вивчіть кілька слів і виразів по-грузинськи, будьте з місцевими відкритими та доброзичливими та головне - не поспішайте все побачити, а краще перейміться атмосферою. Тоді ви точно закохаєтесь в Грузію, і вона відповість вам взаємністю.